Indicatoare de interzicere sau restrictie

Oprirea interzisaIndicator Oprirea interzisa

Se afla instalat in locurile in care oprirea vehiculelor este interzisa. Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau de restricţie începe din dreptul acestora. În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică reglementarea ori a unor indicatoare care să anunţe sfârşitul interdicţiei sau al restricţiei, semnificaţia acestor indicatoare încetează în intersecţia cea mai apropiată. Acest indicator poate fi insotit si de alte panouri aditionale care marcheaza inceputul, continuarea sau sfarsitul zonei de actiune ("Inceputul zonei de actiune a indicatorului", "Confirmarea zonei de actiune a indicatorului", "Sfarsitul zonei de actiune a indicatorului") sau poate avea inscriptionate pe panou niste sageti cu aceeasi semnificatie.

Adaugă un comentariu

{0}|{1} 5 comentariu|]1,Inf[5 comentarii

De către Anonymous - April 3, 2019 18:58
Daca parchezi de la o distanta de 10 metri de la indicator unde este amplasat ai voie sa stai cateva minute sau nu ai voie deloc
De către Andrei Ciceu - April 4, 2019 09:39
Se considera stationare imobilizarea vehiculului mai mult de 5 minute. Daca nu e insotit de panouri aditionale, zone de actiune a indicatorului incepe din locul in care este instalat.
De către Anonymous - January 8, 2018 23:34
De unde incepe actiunea lui (daca nu are indicatoare aditionale)? Are efect doar pentru benzile de pe sensul de mers sau pe toata latimea drumului (si benzile de pe celalalt sens)?
De către Ciceu Andrei - January 9, 2018 12:26
Daca nu e insotit de panouri aditionale, zone de actiune incepe din locul in care este instalat. Are efect pentru benzile de pe sensul de mers pe care este instalat, nu si pe cele cu sens opus