SoferOnline - Întrebarea #570 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Semnalele polițistului

570. Ce autovehicule pot pătrunde în intersecţie?

Ce autovehicule pot pătrunde în intersecţie?
  • A. troleibuzul şi motocicleta
  • B. motocicleta şi autocamionul
  • C. troleibuzul.

Explicație

(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii: b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, „oprire“ pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;

Adaugă un Comentariu
Anonymous14.11.2019, 10:52

cee relevanta au bratele politistului cand semafoarele de la autocamion si motocicleta arata rosu? de unde pana unde ar trebui sa existe obligatia de a asculta un politist inaintea indicatoarelor rutiere

replyRăspunde
Andrea Șofer22.11.2019, 14:45

Deoarece polițistul dirijează intersecția, vei respecta semnalele acestuia, celelalte mijloace de semnalizare (semaforul, de exemplu) își pierd efectul în fața polițistului. Conform Art. 31 OUG 195/2002 Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate: a) semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier; b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b); c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei; d) semnalele luminoase și sonore; e) indicatoarele; f) marcajele; g) regulile de circulaţie.

replyRăspunde
Andrea Șofer22.11.2019, 14:36

Deoarece polițistul dirijează intersecția, vei respecta semnalele acestuia, celelalte mijloace de semnalizare (semaforul, de exemplu) își pierd efectul în fața polițistului.

replyRăspunde
Anonymous13.09.2019, 21:32

dece?

replyRăspunde
Andrei Ciceu17.09.2019, 13:20

Deoarece braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. Autoturismul rosu si troleibuzul sunt vehiculele care se intersecteaza cu bratele politistului, asadar lor le este interzisa trecere. Motocicleta si autocamionul nu se intersecteaza cu bratele politistului, lor le este permisa trecerea.

replyRăspunde
Anonymous06.05.2019, 06:41

la o intrebare idenica, "eram " intr-o intersectie si "vroiam" sa fac dreapta, dsr politistul era cu spatele la mine cu bratele intinse orizontal, si raspunsul corect era ca nu am voie sa intru in intersectie( teoretic ma strecuram pe langa el ocolindu-l pe la spate) iar aici autocamionul face acelasi lucru si e voie?

replyRăspunde
Andrea Șofer22.11.2019, 14:32

Dacă în întrebarea anterioara era specificat faptul ca tu veneai din spatele polițistului, atunci direcția ta de mers se intersectează cu brațele întinse ale polițistului. În imaginea de mai sus, autocamionul vine din partea stângă a polițistului. Este vorba de direcția inițială de deplasare a autocamionului. Aceasta se ia în calcul.

replyRăspunde
Anonymous26.03.2019, 15:39

bratele intinse lateral semnifica oprirea tuturor vehiculelor care circula din fata si spatele acestuia ,asa dar raspunsul corect trebuia sa fie B ,dar nu inteleg de ce nu este

replyRăspunde
Andrei Ciceu27.03.2019, 07:52

B este raspunsul corect dat si de noi.

replyRăspunde
Anonymous18.02.2019, 23:12

da nu este corect..

replyRăspunde
Anonymous25.09.2019, 15:08

dece

replyRăspunde
Andrei Ciceu19.02.2019, 07:36

Raspunsul B este cel corect. Dupa cum este specificat in explicatia de mai sus, braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. Autoturismul rosu si troleibuzul sunt vehiculele care se intersecteaza cu bratele politistului, asadar lor le este interzisa trecere. Motocicleta si autocamionul nu se intersecteaza cu bratele politistului, lor le este permisa trecerea.

replyRăspunde