966. Brațul drept, întins orizontal, al polițistului indică „Oprire“ pentru:
- A. vehiculele și pietonii care vin din față;
- B. vehiculele și pietonii care vin din spate;
- C. vehiculele și pietonii care vin din față și din spate.
Explicație
(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii: b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, „oprire“ pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
n are nicio treaba pozitia lui, asta e o intrebare de imaginatie, de ex esti politist
Este irelevantă poziția polițistului, ideea de bază este că cei care circulă din direcția ce se intersectează cu brațul polițistului sunt obligați să oprească. Brațul drept fiind cel întins, cei care vin din SPATELE POLIȚISTULUI și merg înainte, se vor intersecta cu brațul acestuia. Cei care vin din fața polițistului, trebuie să oprească doar când brațul stâng e orizontal.
trebuie specificată poziția polițistului: cu fața, sau cum spatele către conducător.
Poti pune politistul imaginar pe un drum, cand isi ridica bratul drept iti vei da seama logic cine nu poarte circula pe acel drum. Totul devine usor.
de ce an gresit ca spune k toți participanții la trafic din fata si spate
Braţul drept, întins orizontal, al poliţistului semnifica oprire doar pentru vehiculele si pietonii care vin din spate, deoarece directia lor de mers se intersecteaza cu bratul politistului. Cei care circula din fata au libera trecere.