Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Semnalele polițistului

831. Când polițistul se află cu spatele la vehiculul care se apropie și cu brațul stâng întins orizontal, conducătorul acestuia trebuie:

  • A. să continue deplasarea, deoarece semnalul de oprire nu i se adresează;
  • B. să schimbe direcția de mers spre stânga;
  • C. să oprească, deoarece semnalul i se adresează.

Explicație

(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii: b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, „oprire“ pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;

Adaugă un Comentariu
Luca Andrei Iosif27.01.2023, 17:43

MANA DIN STANGA OPRESTE MASINILE DIN FATA LUI MANA DREAPTA OPRESTE MASINILE DIN SPATELE LUI. ATAT

replyRăspunde
Anonymous14.11.2019, 23:02

Nu inteleg logica si incep sa am indoieli daca inteleg limba romana. Daca politistul sta cu spatele la tine, inseamna ca se uita in aceeasi directie ca tine, cu mana intinsa. Drept urmare, cei de pe contra-sens vor circular in directia intersectata de bratul intins al politistului, de acord? Iar daca acest lucru e correct, cum se poate ca cei de pe contra sens sa Nu opreasca, desi au aceea directive de mers dar sensuri opuse? Va rog clarification daca se poate

replyRăspunde
Lita Emanuel Petru Matei25.01.2023, 07:50

Politistul e cu spatele dar ridica bratul stang, inseamna ca poti trece, dar daca ridica bratul drept atunci trebuie sa opresti deoarce el este cu spatele la tine si politistul da semnal ca masinilie care circula din spatele lui nu au voie sa circule. E similar trecerii trenului cand barierele se inchid pe o parte si pe alta dar barierele in acest caz sunt bratele politistului si impune oprirea circulatiei pe acel drum unde inchide bariera.

replyRăspunde
Anonymous07.12.2019, 06:22

Asa ziceam si eu

replyRăspunde
Andrea Șofer22.11.2019, 15:12

Brațul stâng întins orizontal semnifică oprire pentru toți participanții la trafic care vin din fața polițistului, iar brațul drept întins orizontal semnifică oprire pentru toți participanții care vin din spatele polițistului. Imaginează-ți această situație: Un polițist se află la mijlocul drumului, cu spatele la tine și ține mâna stângă întinsă orizontal, aceasta este mai aproape de sensul opus de mers, deci se adresează conducătorilor care vin de pe contrasens. Acum, imaginează-ți că polițistul (din aceeași poziție, cu spatele la tine) coboară mâna stângă și o ridică pe cea dreaptă. Aceasta este mai aproape de sensul tău de mers, așadar semnalul „Oprire” îți este adresat, în timp ce autovehiculele de pe sensul opus au dreptul să își continue deplasarea.

replyRăspunde
Anonymous14.09.2019, 08:50

Păi dacă este cu Brațul stâng întins iar tu ești în spatele lui... Cum continui deplasarea?...

replyRăspunde
Andrei Ciceu17.09.2019, 13:25

Polițistul se află cu spatele la el, astfel conducatorul autovehiculului nu circulă din direcţia intersectata de braţul întins ale polițistului, asadar isi cotinua deplasarea. Daca politistul avea bratul drept ridicat, atunci conducatorul autovehiculului ar fi trebuit sa opreasca.

replyRăspunde
Adrian Pislaru07.01.2019, 02:20

Cum de inteles. Politistul e cu bratuul intins dar autovehicolul poate sa treacca?

replyRăspunde
Ciceu Andrei07.01.2019, 08:55

Autovehiculul trebuie să treacă deoarece semnalul nu i se adresează lui. Polițistul se află cu spatele la el, astfel conducatorul autovehiculului nu circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse ale polițistului.

replyRăspunde