Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Prioritatea de trecere

726. Care dintre autovehicule va trece al doilea prin intersecția prezentată?

Care dintre autovehicule va trece al doilea prin intersecția prezentată?
  • A. autoturismul roșu;
  • B. autoturismul verde;
  • C. autocamionul.

Explicație

Autovehiculele vor trece în această ordine prin intersecție: autocamionul, autoturismul verde, autoturismul roșu. /nArt. 57 (2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia. Art. 59 (2) In intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stanga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. (3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.

Adaugă un Comentariu
George Diaconu12.05.2022, 14:51

stopul si cedeaza trecerea au acelasi nivel de prioritate ? incat se anulează semnele si se trece la prioritate de dreapta?

replyRăspunde
Suciu Maria13.05.2022, 09:14

Între cele două autoturisme s-a creat o situație de egalitate, ambele venind de pe drumuri fara prioritate. Insa autoturismul rosu virand spre stanga, trebuie sa ii acorde prioritate celui verde (aici intervine intr-adevar prioritatea de dreapta) :)

replyRăspunde