949. În cazul unui accidentat care nu respiră, pulsul este verificat:
- A. sub mandibulă
- B. lângă ureche
- C. pe partea laterală a epiglotei (Mărul lui Adam), în scobitura dintre trahee şi muşchii gâtului.
Explicație
În cazul în care un accidentat nu respiră, va trebuii să îi luați pulsul. Verificarea pulsului se face prin plasarea degetelor pe partea laterală a epiglotei (mărul lui Adam), în scobitura dintre trahee și mușchii gâtului sau prin ascultarea bătăilor inimii, apropiând urechea de pieptul victimei.
intrebare cu raspuns gresit.Bravo.
Buna ziua, observ ca dvs. ati mai adus acuzatii de genul acesta pe site, dar va asigur ca intrebarea este formulata exact ca la examen, iar raspunsul este cat se poate de corect. Va rog sa aduceti argumente si va rugam sa ne spuneti de ce credeti ca acest raspuns este gresit ca sa va putem da explicatiile de care aveti nevoie pentru a intelege cat mai bine. Multumim
Pulsul este cel mai usor verificat la incheietura si sub mandibula :) https://laboretica.ro/ce-este-pulsul-si-cum-il-verificam/
Din punct de vedere biologic este greșit, epiglota si mărul lui Adam nu sunt același lucru. Plus că nu are nici o treaba cu palpatul laringelui (structura ce contine cele 2 formatiuni de mai sus).
Conform noilor directive in ceea ce privește manevrele de prim ajutor pulsul nu se verifica, pentru a vedea starea pacientului se aplica alte metode. Din cauza adrenalinei e posibil sa ne simțim pulsul. Încercați dupa efort pe orice obiect sa 'luați pulsul' si o sa simțit de fapt pulsul personal.
Sub mandibula tot ar trebui sa fie corect...
Dar merge sa ii verifici pulsul și imediat sub mandibula, nu?
Nu prea se simte acolo, recomandat e la carótida