SoferOnline - Întrebarea #937 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Adaugă un Comentariu
ANDREI-MARIAN CIOCAN15.05.2019, 16:51

nici nu exista asa ceva pe autostrada (devansare).

replyRăspunde
Andrei Ciceu16.05.2019, 06:26

În cazul în care este vorba de un drum cu mai multe benzi de circulație pe același sens, iar un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decat celelalte vehicule, manevra nu se consideră depășire, ci DEVANSARE. Devansarea se poate face pe ambele părți ( dreapta, stânga), spre deosebire de depășire care se face doar pe partea stângă. Pe drumurile cu o singură bandă pe sens se poate executa doar manevra de depășire (se poate efectua doar pe partea stângă a vehiculului depășit). Pentru devansarea sunt necesare minim 2 benzi de circulație pe sens. PE AUTOSTRADĂ (fiind un drum cu mai multe benzi de circulație) se poate executa manevra de devansare. Răspunsul corect este A.

replyRăspunde
ANDREI-MARIAN CIOCAN15.05.2019, 16:49

explicatia e buna dar nu e valabil pt autostrada. tot mai multe greseli observ si inclin sa cred ca nu merita sa invete nimeni pe o pagina cu asa multe greseli.

replyRăspunde
Andrei Ciceu16.05.2019, 06:41

Întrebarea NU este greșită. Ți-am demonstrat prin explicația de mai sus, te rog să te informezi mai bine înainte să critici integritatea siteului și veracitatea informațiilor oferite, care te asigur, sunt revizuite și actualizate.

replyRăspunde