SoferOnline - Întrebarea #819 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

819. Ce obligaţii vă revin atunci când conduceţi un autovehicul pe timpul nopţii şi vă apropiaţi de un alt autovehicul care circulă în faţa dvs.?

  • A. să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie sporită
  • B. să nu vă angajaţi în depăşirea acestuia
  • C. să folosiţi luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Explicație

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Adaugă un Comentariu
Anonymous12.04.2019, 17:12

Nu e corect de la cel putin 100, de la cel putin 200. Mai e o intrebare asemanatoare la voi in chestionare cu raspunsul corect pe 200.

replyRăspunde
Andrei Ciceu15.04.2019, 08:30

Atentie la formulare! Pe timp de noapte, luminile de intalnire trebuie folosite de la o distanta de cel putin 100 m pentru vehiculele care circula in fata ta, pentru cele care circula din sens opus, distanta este de 200 m. Art. 114 Regulament aplicare OUG 195/2002 (2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

replyRăspunde
Anonymous25.02.2019, 23:07

Cea mai idioata intrebare; pe timp de noapte e obligatoriu sa se circule cu luminile de intanlire in functiune, iar in intrebare nu se specifica ca se merge pe un drum neiluminat cu luminile de drum pornite, deci nu inteleg cum s-a ajuns la raspunsul C.

replyRăspunde
Andrei Ciceu26.02.2019, 13:10

Varianta C este cea mai plauzibila. Raspunsul A nu este corect deoarece viteza trebuie redusa atunci cand te apropi de un vehicul care circula din SENS OPUS, de la o distanta de cel putin 200 m. Pe langa aceasta trebuie folosite si luminile de intalnire. In ceea ce priveste raspunsul B, este permisa depasirea unui vehicul care circula in fata ta. Iar pentru varianta C este specificat in codul rutier faptul ca atunci când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

replyRăspunde