Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Prioritatea de trecere

712. Ce obligații vă revin dacă, într-o intersecție, virați la stânga pe semnalul verde al semaforului?

  • A. nicio obligație;
  • B. acordați prioritate de trecere mijloacelor de transport public de persoane;
  • C. acordați prioritate de trecere atât vehiculelor care circulă din sens opus, cât și pietonilor aflați în traversare pe sensul dumneavoastră de mers.

Explicație

(2) In intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stanga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii: h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Adaugă un Comentariu
SANDRU ADRIAN-EMIL08.01.2024, 13:15

Tot întrebare standard ,dar îmi spune ca am verde la stanga nu specifica pietoni

replyRăspunde
DUMITREAN ANDREI FLORIN24.03.2023, 08:01

ii pisa aiurea intrebarea

replyRăspunde
REKA NOEMI SZALMA03.05.2021, 18:15

Dacă la lumina verde a semaforului mai trebuie să acordăm prioritate, nu respectăm legislația: 2) Ordinea de prioritate între regulile de circulație, diferitele tipuri de mijloace de semnalizare rutieră și semnalele agentului care dirijează circulația este următoarea: a) semnalele speciale de avertizare luminoasă și/sau sonoră; b) semnalele polițistului; c) semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfășurare a circulației; d) semnalele luminoase; e) indicatoarele; f) marcajele; g) regulile de circulație.

replyRăspunde
Lita Emanuel-Petru-Matei03.03.2023, 00:56

semnalele polititului rutier e prima apoi vin urmatoarele in sir

replyRăspunde
IULIA MARIA CORNEA07.02.2021, 19:02

Cred că e greșit ceva aici. Ce obligaţii vă revin dacă, într-o intersecţie, viraţi la stânga pe semnalul verde al semaforului?(712) A nicio obligaţie B acordaţi prioritate de trecere mijloacelor de transport public de persoane C acordaţi prioritate de trecere atât vehiculelor care circulă din sens opus, cât şi pietonilor aflaţi în traversare pe sensul dumneavoastră de mers. Răspunsul corect este C, iar tu ai răspuns A Semnalele semaforului sunt cele care primează. Nu cred că întrebarea - cu răspunsul acesta - va fii așa la examen. Vă rog verificați corectitudinea în sistem

replyRăspunde
NORA KARSAI22.05.2021, 04:08

aprob

replyRăspunde
Maria Suciu07.02.2021, 20:38

Întrebările de pe SoferOnline sunt cele standard, formulate în același mod ca și cele pe care le vei primi la sala. :) Le păstram așa pentru a le fi mai ușor cursanților să se pregătească și pentru a nu-i induce în eroare.

replyRăspunde
Anonymous24.05.2019, 08:23

chiar nu vad rostul semaforului in acest scenariu. Foarte multa lume greseste raspunsul la intrebarea din chestionar, pentru ca se bazeaza pe realitate si pe reguliile logice. La mine in oras nu exista asa semafor/intersectie. Deci daca nu ar fi semaforul, ci doar drum cu prioritate si stop/cedeaza, s-ar intampla celasi lucru ca si in explicatie. Deci care e rostul semaforului?

replyRăspunde
Andrei Ciceu24.05.2019, 12:02

În unuele situații este necesară instalarea unui semafor, mai ales pe arterele de drum des circulate, pentru a se păstra fluiditatea traficului și a se evita producerea de accidente.

replyRăspunde