Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Prioritatea de trecere

758. În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecție?

În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecție?
  • A. motocicleta, autocamionul, autoturismul;
  • B. motocicleta, autoturismul, autocamionul;
  • C. autocamionul, motocicleta, autoturismul.

Explicație

(1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta. (3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.

Adaugă un Comentariu
Anonymous15.05.2020, 09:17

Este o aberatie de raspuns. Cum procedezi ca sofer la stop si cum procedezi la cedeaza? De cand stop este acelasi lucru cu cedeaza? La stop esti obligat sa opresti masina, rotile sa nu se mai invarta, pe cand la cedeaza te asiguri si daca e liber poti continua. Cine a facut chestionarele si a decis ca raspunsul corect sa fie A ori era beat ori e un oligofren prost fara permis auto care s-a gandit el ca "asa e bine"

replyRăspunde
Anonymous18.11.2020, 10:39

Problema de față se pune în cazul când în intersecție apar simultan toate auto din imagine,înțelegi? Întrebarea este cine pleacă primul din intersecția de față ,cel cu stop sau cel cu "cedează trecerea" care evident că a oprit înainte de intersectie , astfel creându-se o situație de egalitate! La plecarea de pe loc se aplică regula priorității de dreapta!

replyRăspunde
Anonymous23.08.2020, 08:33

Daca spune acolo destul de clar,ca atunci cand intalnesti stop sau cedeaza se creeaza egalitate,daca eu am stop si el cedeaza si el imi vine din partea dreapta,eu ii acord prioritate!sau invers!

replyRăspunde
Anonymous21.02.2023, 21:59

Se acorda prioritate de dreapta

replyRăspunde
Anonymous22.06.2020, 05:51

Singurul care nu pricepe ești tu, probabil nu ai permis de conducere sau dacă ai ar trebui sa îl predai.

replyRăspunde
Anonymous03.07.2020, 13:17

am si eu o intrebre ANONYMUS cum dreaqu stii tu , daca esti soferul camionului si ai stop , ce semn are autoturismul rosu??? esti clarvazator ? vezi intersectia de sus cand esti la volan ? bateti campii. stop e stop si inseamna ca intri in intersectie doar cand e intersectia goala.

replyRăspunde
Maria Suciu18.05.2020, 15:46

Intersecția din imagine este dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate. Autoturismul și autocamionul vin de pe drumuri fără prioritate și trebuie să îi acorde prioritate de trecere motocicletei. Deci pe drumul cu prioritate circulă motocicleta, întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate” și va intra prima în intersecție. Între autoturism și autocamion s-a creat o situație de egalitate, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta. Autoturismul îi va acorda prioritate de trecere autocamionului, deoarece virând către stânga, acesta îi vine din partea dreaptă.

replyRăspunde
Anonymous28.12.2020, 15:34

Si a pus cineva problema si altfel Cum sa cedeze autoturismul cand el deja ajunge pe drumul cu prioritate ?

replyRăspunde
Anonymous31.12.2019, 01:32

Este o tampenie explicația moderatorului . Răspunsul este corect dar nu pentru ca între stop și cedează este egal ci pentru ca autoturismul isi schimba direcția de mers in timp ce camionul merge înainte. Indicatoarele arată ordinea intrării în intersecție. Niciodată ala cu camionul o să se uite dacă autoturismul are cedează sau tot stop sau invers autoturismul se uita dacă ala are stop sau cedează. Nu mai învățați elevii ca între stop și cedează este egal e o tampenie.

replyRăspunde
Anonymous08.05.2018, 20:27

se acorda prioritateade dreapta doar in cazul in care INDICATOARELE intalnite de conducatori sunt de acelasi fel (ambele STOP sau ambele CEDEAZA) de cand CEDEAZA = STOP ???

replyRăspunde
Anonymous18.11.2020, 10:45

Situația de egalitate se petrece când mașinile ajung simultan în intersecție si sunt nevoite să oprească! La plecarea după loc ,se creează egalitatea...diferența făcând-o regula priorității de dreapta !

replyRăspunde
Anonymous28.12.2020, 15:35

In momentul când se intersectează autoturismul este pe drumul cu prioritate

replyRăspunde
Ciceu Andrei09.05.2018, 07:43

Ambele indicatoare, "Cedează trecerea" și "STOP" duc la pierderea priorității (chiar dacă sunt diferite), deci pentru autocamion și autoturism se aplică regula priorității de dreapta

replyRăspunde
Anonymous04.11.2020, 14:47

sa mori tu? unde scrie? stai jos ai 4 ? si nu ca se aplica regula prioritatii de dreapta ci pentru ca nu stii care este regula prioritatii de dreapta! mai citeste de cateva ori articolul 59 ali 2 si 3 si de vre-o 5 ori art 57 ali2 . poate poate iti dai seama

replyRăspunde
Anonymous11.02.2019, 10:10

corect

replyRăspunde