SoferOnline - Întrebarea #977 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Prioritatea de trecere

977. Cum procedaţi în această situaţie, dacă semafoarele nu funcţionează?

Cum procedaţi în această situaţie, dacă semafoarele nu funcţionează?
  • A. acordaţi prioritate de stânga
  • B. acordaţi prioritate de dreapta
  • C. aveţi prioritate.

Explicație

Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, in urmatoarea ordine de prioritate: a) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier; b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b); c) semnalizarea temporara care modifica regimul normal de desfasurare a circulatiei; d) semnalele luminoase sau sonore; e) indicatoarele; f) marcajele; g) regulile de circulatie.

Adaugă un Comentariu
Levente Robert Fabian20.02.2019, 21:54

in poza apare marcajul de pe sosea, inainte sau la dreapta. .intrebarea :Cum procedaţi în această situaţie, dacă semafoarele nu funcţionează? (977). A acordaţi prioritate de stânga; B acordaţi prioritate de dreapta;C aveţi prioritate. programul zice ca varianta corecta este , varianta B . dar din poza reiese ca nu poate veni nici un vehicul din partea dreapta. poza cu intrebarea nu corespund

replyRăspunde
Andrei Ciceu21.02.2019, 09:10

Prin „intersecție dirijată” se înțelege o intersecție în care prioritatea de trecere este dirijată prin intermediul unor mijloace de semnalizare, spre exemplu, semafoare, indicatoare sau marcaje de prioritate. Marcajele din imaginea de mai sus sunt unele de obligare, ele neavand rolul de a semnala prioritatea. Asadar, intersectia de mai sus este una nedirijata si in acest caz se aplica regula prioritatii de dreapta.

replyRăspunde