Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Prioritatea de trecere

510. Cum procedați corect în această situație?

Cum procedați corect în această situație?
  • A. vă angajați în traversare înaintea autocamionului;
  • B. permiteți trecerea autocamionului;
  • C. acordați prioritate de dreapta.

Explicație

(2) In intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stanga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta.

Adaugă un Comentariu
MURESAN ANA ELENA17.09.2023, 19:08

nu inteleg ce o sa se intample la examen cu astfel de intrebari cu raspunsuri absurde!!! "prioritatea de dreapta " se aplica ca raapuns corect doar uneori? avem o intersectie nedirijata!! prin virajul la stanga al autoturismului, acesta are in dreapta un alt autovehicul!!! non-sensuri!!!!!

replyRăspunde
Suciu Maria19.09.2023, 13:00

Întrebările NU sunt create de noi. Acestea sunt cele din bateria de examen. Sunt identice cu cele de la proba teoretică. Dacă le-am fi formulat noi, cel mai probabil, le-am fi ajustat (mai ales pe cele ambigue). Însă am ales să păstrăm structura lor fără nicio modificare pentru a nu-i induce în eroare pe cursanți și pentru a le fi mai ușor la examen. Încercăm să explicăm pe cât posibil de bine ideea pe care întrebarea dorește să o exprime.

replyRăspunde
Anonymous13.12.2019, 15:12

Vă contraziceti prin argumentul pe care l-ati dat. Fiind o intersectie nedirijata, se acorda prioritate de dreapta. Virand la stanga, avem in partea dreapta autocamionul, respectiv are prioritate, ca doar asta inseamna prioritate de dreapta. Apreciez intrebarile tricky si unde se solicita atentie, dar asta nu e deloc tricky, e doar sa induca in eroare elevul.

replyRăspunde
Andrea Șofer16.12.2019, 14:43

Teoretic în situația inițială (prezentată în imagine) nu circulă niciun autovehicul din partea dreaptă, așa că răspunsul C este considerat ca fiind incorect. Știu că pare puțin absurdă întrebarea (ca altele, de asemenea), dar aceasta este formularea ei oficială, așa că am ales să o păstrăm astfel scrisă; și să încercăm să explicăm această perspectivă.

replyRăspunde
Anonymous17.04.2019, 10:33

in spatele camionului mai ieste o masina ei nui acorzi prioritate de drepta

replyRăspunde
Andrei Ciceu17.04.2019, 12:34

Ba da, daca te vei intersecta cu ea, ii vei acorda si acesteia prioritate.

replyRăspunde
Anonymous17.04.2019, 09:01

si nu e prioritate de drepata ?

replyRăspunde
Andrei Ciceu17.04.2019, 12:28

Ba da, se aplică regula priorității de dreapta.

replyRăspunde
Anonymous22.01.2019, 11:51

Pai daca ii permiti trecerea nu inseamna ca acorzi prioritate de dreapta? ciudate rapsunsuri

replyRăspunde
Andrei Ciceu22.01.2019, 12:28

Situația de mai sus prezintă o intersecție nedirijată de 2 drumuri de aceeași categorie, în acest caz se va acorda prioritate de dreapta. Însă, la intrarea în intersecție, din partea dreaptă nu circulă niciun vehicul, așadar nu aveți cui să îi acordați prioritate. Cu toate acestea, deoarece schimbați direcția de mers către stânga va trebui să îi acordați prioritate autocamionului, pentru că în momentul virajului el vă vine din partea dreaptă. Dar, nu este corect și răspunsul C deoarece în faza inițială, așa cum o prezintă imaginea, din partea dreaptă nu circulă niciun vehicul.

replyRăspunde