Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Prioritatea de trecere

409. Cum procedați în intersecția care urmează?

Cum procedați în intersecția care urmează?
  • A. traversați fără să acordați prioritate;
  • B. traversați după ce acordați prioritate de dreapta;
  • C. traversați după ce acordați prioritate de stânga.

Explicație

Art. 31 Participantii la trafic trebuie sa respecte regulile de circulatie, semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier, precum si semnificatia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutiera, in urmatoarea ordine de prioritate: a) semnalele, indicatiile si dispozitiile politistului rutier; b) semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore ale autovehiculelor, prevazute la art.32 alin.(2) lit.a) si b); c) semnalizarea temporara care modifica regimul normal de desfasurare a circulatiei; d) semnalele luminoase sau sonore; e) indicatoarele; f) marcajele; g) regulile de circulatie. Deci, veți respecta semnificația semnalului verde și veți continua drumul.

Adaugă un Comentariu
Anonymous15.07.2020, 10:52

Se respectă culoarea semaforului,Când Avem și cedează!!! Ținem cont de drum principal Sau giratoriu, funcție de aceste lucruri ținem cont

replyRăspunde
Maria Suciu16.07.2020, 06:30

DA! Participanţii la trafic trebuie să respecte regulile de circulaţie, semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier, precum şi semnificaţia diferitelor tipuri de mijloace de semnalizare rutieră, în următoarea ordine de prioritate: semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier; semnalele speciale de avertizare, luminoase si sonore ale autovehiculelor; semnalizarea temporară care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei; semnalele luminoase sau sonore; indicatoarele; marcajele; regulile de circulaţie.

replyRăspunde
Anonymous15.07.2020, 09:24

A .Se respectă culoarea senatorului

replyRăspunde
Anonymous15.07.2020, 07:17

A, traversati

replyRăspunde