Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Indicatoare și marcaje rutiere

828. Semnificația indicatorului și a panoului adițional este:

Semnificația indicatorului și a panoului adițional este:
  • A. oprirea și staționarea sunt interzise;
  • B. zonă de oprire permisă pentru cel mult 30 de minute;
  • C. zonă de staționare permisă pentru cel mult 30 de minute.

Explicație

Indicatorul "Staționarea interzisă” interzice staționarea voluntară a vehiculelor din dreptul lui până la colțul primei intersecții. Iar panoul adițional precizează pentru cât timp este permisă staționarea. Deci în această situație staționarea este permisă cel mult 30 de minute.

Adaugă un Comentariu
Anonymous09.10.2019, 12:24

Panoul "stationare interzisa" = oprire permisa pt 5 min. Panoul aditional specifica durata maxima, de 30 min. In mintea mea => oprire permisa pt max 30 min (din moment ce stationarea este interzisa prin semnul cu pricina). :( Dar de fapt ei vor sa spuna "stationare interzisa pt mai mult de 30 min" (o oprire nu poate dura 30min).... offff. E logic, dar pt mine nu din prima...

replyRăspunde
Andrei Ciceu14.10.2019, 09:44

Atenție panoul din imagine se numește „Zonă de staționare cu durată limitată”. Conducătorul auto va întâlni acest indicator in locurile cu durata de staționare limitata. Poate fi însoțit si de un panou adițional pe care sunt specificate intervalele de timp în care acționează indicatorul sau daca se percepe o taxă pentru staționare. Zona de acțiune a indicatorului încetează la întâlnirea indicatorului "Sfârșitul zonei de staționare cu durata limitata". Acesta este diferit de indicatorul „Staționare interzisă”.

replyRăspunde