Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

408. În situația dată, pentru a vă semnaliza prezența, veți schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire?

În situația dată, pentru a vă semnaliza prezența, veți schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire?
  • A. da, după trecerea autocamionului;
  • B. nu;
  • C. se folosesc numai luminile de drum.

Explicație

(3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).

Adaugă un Comentariu
VAIDA SILVIU CIPRIAN05.03.2023, 18:24

fara logica si aplicabilitate intrebarea cu poza aferenta

replyRăspunde
Suciu Maria06.03.2023, 10:15

Întrebările NU sunt create de noi. Acestea sunt cele din bateria de examen. Sunt identice cu cele de la proba teoretică. Dacă le-am fi formulat noi, cel mai probabil, le-am fi ajustat (mai ales pe cele ambigue). Însă am ales să păstrăm structura lor fără nicio modificare pentru a nu-i induce în eroare pe cursanți și pentru a le fi mai ușor la examen. Încercăm să explicăm pe cât posibil de bine ideea pe care întrebarea dorește să o exprime.

replyRăspunde
Sumedrea Bogdan25.02.2022, 14:00

raspunsul e dupa trecerea autocamionului... ce rost mai are frate???? legislaţia nu menţioneaza faptul ca trebuie sa il semnalizezi dupa ce trece... ce pana mea

replyRăspunde
Adina Gug04.02.2022, 00:39

doar eu patesc treaba asata odata e un raspun odata alt raspuns

replyRăspunde
Suciu Maria28.02.2022, 07:16

Probabil confunzi intrebarile. Sunt multe intrebari asemanatoare

replyRăspunde
Anonymous11.08.2019, 17:36

nu mi se pare ca are vreun sens aceasta intrebare, si nicidecum o explicatie pe masura. imi puteti explica va rog de ce si-ar “semnaliza prezenta” conducatorul auto? apoi, mai departe, de ce prin schimbare luminilor de drum in cele de intalnire? nu cumva e invers?

replyRăspunde
Anonymous19.11.2020, 17:12

Și eu vreau sa știu

replyRăspunde
Andrei Ciceu13.08.2019, 13:08

Această măsură este prevăzută în legislația rutieră: Art. 114 Regulament aplicare OUG 195/2002 (2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m. (3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2). Întrebarea este corect formulată, fiind una dintre cele oficiale, așa va fi structurată și la sală.

replyRăspunde
CIOMAGA NICOLETA SABINA10.08.2021, 22:23

Deci,e greșit formulată întrebarea,așa cum au spus și cei de sus:lumini de întâlnire cu cele de drum și nu invers.

replyRăspunde