SoferOnline - Întrebarea #408 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

408. În situaţia dată, pentru a vă semnaliza prezenţa, veţi schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire?

În situaţia dată, pentru a vă semnaliza prezenţa, veţi schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire?
  • A. da, după trecerea autocamionului
  • B. nu
  • C. se folosesc numai luminile de drum.

Explicație

(3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).

Adaugă un Comentariu
Anonymous11.08.2019, 17:36

nu mi se pare ca are vreun sens aceasta intrebare, si nicidecum o explicatie pe masura. imi puteti explica va rog de ce si-ar “semnaliza prezenta” conducatorul auto? apoi, mai departe, de ce prin schimbare luminilor de drum in cele de intalnire? nu cumva e invers?

replyRăspunde
Anonymous19.11.2020, 17:12

Și eu vreau sa știu

replyRăspunde
Andrei Ciceu13.08.2019, 13:08

Această măsură este prevăzută în legislația rutieră: Art. 114 Regulament aplicare OUG 195/2002 (2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m. (3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2). Întrebarea este corect formulată, fiind una dintre cele oficiale, așa va fi structurată și la sală.

replyRăspunde