SoferOnline - Întrebarea #87 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria A
Listă întrebări DRPCIV categoria A, A1, A2, AMCapitolul Prioritatea de trecere

87. Ce obligaţii vă revin atunci când, pe un drum public, întâlniţi autovehicule aparţinând Serviciului de Ambulanţă sau Serviciului Român de Informaţii, care folosesc mijloacele de avertizare luminoasă şi sonoră?

  • A. să opriţi imediat pe dreapta părţii carosabile
  • B. să circulaţi în regim normal, dar cu prudenţă şi folosind luminile intermitente de avarie
  • C. să reduceţi viteza şi să eliberaţi banda pe care vă deplasaţi sau să circulaţi cât mai aproape de bordură ori acostament.

Explicație

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule si au urmatoarele semnificatii: b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere; (2) Sunt autorizate sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase: b) pentru lumina albastra - autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii care insotesc coloane militare, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public, precum si cele apartinand Departamentului National Anticoruptie, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta;

Adaugă un Comentariu