Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

1175. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de:

a) personalul autorizat de la trecerile la nivel cu calea ferată industrială

b) conducătorii unor grupuri organizate

c) nevăzătorii, prin ridicarea bastonului alb, atunci când aceştia traversează strada.

Explicație

(1) Oprirea participanţilor la trafic este obligatorie şi la semnalele date de: f) ... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

5 comentarii

De către Anonymous - October 14, 2020 14:31
Dar nu trebuie sa fie si A si B
De către Anonymous - December 12, 2019 17:37
care e diferenta dintre agentii de cale ferate si personalul autorizat ?
De către Anonymous - January 1, 2020 22:52
Agentii de Cale ferată pot dirija circulația in mediul feroviar.Personalul autorizat se ocupa de manevrarea barierelor spre exemplu
De către Anonymous - March 25, 2019 04:08
raspunsul corect parca era A si C nu ? wtf
De către Andrei Ciceu - March 25, 2019 12:46
Atenție! Conducătorii de vehicule sunt obligați să oprească la semnalele date de AGENȚII DE CALE FERATĂ, și NU la semnalele date de perosnalul autorizat de la trecerile la nivel cu calea ferată industrială.
Art. 29 OUG 195/2002
(2) Participanţii la trafic sunt obligaţi să respecte şi semnalele poliţiştilor de frontieră, ale îndrumătorilor de circulaţie ai Ministerului Apărării Naţionale, ale organelor fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală aflaţi în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, ale agenţilor căilor ferate, ale persoanelor desemnate pentru dirijarea circulaţiei pe sectoarele de drum pe care se execută lucrări de reabilitare a acestora, ale membrilor patrulelor şcolare de circulaţie care acţionează în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, precum şi ale nevăzătorilor, potrivit prevederilor din regulament.
Este o întrebare capcană.
De către GERGO JANOS BALOGH - February 22, 2019 12:31
Art. 140
(1). La intersectarea unui drum public cu o cale ferată industrială, accesul vehiculelor feroviare se face numai după semnalizarea corespunzătoare şi din timp de către cel puţin un agent de cale ferată.
În cazul prevăzut la alin. (1), conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agenţilor de cale ferată.
De către Anonymous - February 10, 2019 20:45
Art. 29 alin. 2 OUG 195/2002: "participanții la trafic sunt obligați sa respecte și semnalele polițiștilor de frontiera,......, ale agenților cailor ferate,..". Nu ar fi corecta și varianta A, pt căile ferate industriale?
De către Anonymous - February 23, 2019 12:58
Indiferent ca sunt folosite mai rar sau nu, legea spune ca minim un agent de cale ferată trebuie sa semnalizeze iar conducătorii trebuie sa se conformeze. Faptul ca legea nu e respectata nu face ca explicația 'sunt folosite mult mai rar' sa fie valida.
De către VUVREA MIHAELA DANA - July 31, 2018 11:59
A. nu e tot una cu 'agentii de cale ferata, la trecerile de nivel' ? sau pt ca e vb de cale ferata industriala?