Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Semnalele polițistului

831. Când poliţistul se află cu spatele la autovehiculul care se apropie şi cu braţul stâng întins orizontal, conducătorul acestuia trebuie:

a) să continue deplasarea, deoarece semnalul de oprire nu i se adresează

b) să schimbe direcţia de mers spre stânga

c) să oprească, deoarece semnalul i se adresează.

Explicație

(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii: b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia ... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

4 comentarii

De către Anonymous - November 15, 2019 01:02
Nu inteleg logica si incep sa am indoieli daca inteleg limba romana. Daca politistul sta cu spatele la tine, inseamna ca se uita in aceeasi directie ca tine, cu mana intinsa. Drept urmare, cei de pe contra-sens vor circular in directia intersectata de bratul intins al politistului, de acord? Iar daca acest lucru e correct, cum se poate ca cei de pe contra sens sa Nu opreasca, desi au aceea directive de mers dar sensuri opuse? Va rog clarification daca se poate
De către Anonymous - December 7, 2019 08:22
Asa ziceam si eu
De către Andrea Șofer - November 22, 2019 17:12
Brațul stâng întins orizontal semnifică oprire pentru toți participanții la trafic care vin din fața polițistului, iar brațul drept întins orizontal semnifică oprire pentru toți participanții care vin din spatele polițistului.
Imaginează-ți această situație:
Un polițist se află la mijlocul drumului, cu spatele la tine și ține mâna stângă întinsă orizontal, aceasta este mai aproape de sensul opus de mers, deci se adresează conducătorilor care vin de pe contrasens.
Acum, imaginează-ți că polițistul (din aceeași poziție, cu spatele la tine) coboară mâna stângă și o ridică pe cea dreaptă. Aceasta este mai aproape de sensul tău de mers, așadar semnalul „Oprire” îți este adresat, în timp ce autovehiculele de pe sensul opus au dreptul să își continue deplasarea.
De către Anonymous - September 14, 2019 11:50
Păi dacă este cu Brațul stâng întins iar tu ești în spatele lui... Cum continui deplasarea?...
De către Andrei Ciceu - September 17, 2019 16:25
Polițistul se află cu spatele la el, astfel conducatorul autovehiculului nu circulă din direcţia intersectata de braţul întins ale polițistului, asadar isi cotinua deplasarea. Daca politistul avea bratul drept ridicat, atunci conducatorul autovehiculului ar fi trebuit sa opreasca.
De către Adrian Pislaru - January 7, 2019 04:20
Cum de inteles. Politistul e cu bratuul intins dar autovehicolul poate sa treacca?
De către Ciceu Andrei - January 7, 2019 10:55
Autovehiculul trebuie să treacă deoarece semnalul nu i se adresează lui. Polițistul se află cu spatele la el, astfel conducatorul autovehiculului nu circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse ale polițistului.