Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

939. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţie?

a) autobuzul

b) autoturismul

c) autocamioneta mov.

Explicație

Art. 57 (2) La intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare, semafoare sau de catre politistul rutier, conducatorul de vehicul este obligat sa respecte semnificatia sau indicatiile acestuia.(Autobuzul se află pe drumul cu prioritate, deci va trece primul) Art. 59 (3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.(autoturismul acordă prioritate de dreapta autocamionului, deci autoturismul va trece ultimul prin intersecție)

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către Anonymous - September 1, 2020 20:49
chenar as bat jac de nou nic eu nu se ma înțeleg
De către sorin ilișoi - July 7, 2019 10:15
Întrebarea 939, explicația corectă, dar butonul este greșit. Astfel dacă selectez răspunsul A - autobuzul, rezultatul este considerat greșit, specificând că răspunsul corect ar fi B.
De către Andrei Ciceu - July 8, 2019 10:25
Răspunsul corect este B. Atenție la formularea întrebării „Care dintre cele trei vehicule va trece ULTIMUL prin intersecţie?”