Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Depășirea

521. Care dintre conducătorii autovehiculelor execută corect depăşirea tramvaiului aflat în mers?

a) ambii conducători;

b) conducătorul motocicletei;

c) conducătorul autoturismului.

Explicație

(4) Nu constituie depasire, in sensul alin.(1), situatia in care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decat vehiculele care circula pe alta banda in acelasi sens de circulatie. (5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin partea dreapta.

Adaugă un comentariu

3 comentarii

De către Anonymous - May 15, 2020 19:58
dar aici nu avem sens unic si in intrebare se precizeaza ca vehiculele "depasesc", nu ca se deplasseaza mai repede decat tramvaiul... Aceasta ntrebare e gresita.
De către Maria Suciu - May 18, 2020 18:43
Poate că întrebarea nu e cea mai fericită, dar aceasta e formularea ei oficială, așa va fi și la examen...
De către Anonymous - March 25, 2019 16:37
DC ambi conducatori
De către Andrei Ciceu - March 26, 2019 10:25
Art. 45 OUG 195/2002
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreaptă.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.
Conform celor de mai sus tramvaiele se depasesc de obicei pe partea dreaptă. De asemenea, in situatia in care intre sina din dreapta si marginea trotuarului nu există spațiu suficient, se poate efectua manevra de depășire și prin partea stângă a tramvaielor. Asadar, atat motocicleta, cat si automobilul executa corect manevra de depasire.