Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Indicatoare și marcaje rutiere

860. Care dintre indicatoarele alăturate creează obligaţii pentru conducătorii de vehicule?

a) indicatorul nr. 1;

b) indicatorul nr. 2;

c) nici unul dintre aceste indicatoare;

Explicație

Indicatorul 1, denumit "Delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete" este un indicator de obligare.

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către Anonymous - July 19, 2019 11:52
Bai si nu ai obligatia sa reduci viteza pt pietoni la indicatorul 2 e ca si cum ai zice ca treci prin trecerea de pietoni si nici nu trebuie sa incetinesti... Treci 60 la ora nu conteaza asa-i?
De către Andrei Ciceu - July 19, 2019 12:11
La trecerea pentru pietoni pe carea o presemnalizează, conducătorul vehiculului are obligația să acorde prioritate dacă există pietoni care s-au angajat în traversarea drumului, dar doar dacă există pietoni angajați în traversare.
E puțin ciudată întrebarea, dar aceasta e formularea ei oficială, așa o vei întâlni și la examen, iar răspunsul corect va fi tot cel de aici.
De către Anonymous - March 23, 2019 22:05
pe bune?
De către Anonymous - March 22, 2019 20:15
raspuns incorect
De către Andrei Ciceu - March 25, 2019 12:35
Indicatorul cu numarul 1, denumit „Delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete” face parte din categoria indicatoarelor de obligație. El se adresează pietonilor și bicicliștilor, obligându-i să circule doar pe pista specifică categoriei careia îi aparțin. Bicicletele se încadrează în categoria vehicule, așada indicaturl creeazaă obligație pentru acestea.

Indicatorul numărul 2, „Presemnalizare trecere de pietoni”, avertizează că peste 50-200 m urmează o trecere de pietoni. El nu creează obligații pentru conducători de vehicule. Cu toate acestea la trecerea pentru pietoni pe carea o presemnalizează, conducătorul vehiculului are obligația să acorde prioritate dacă există pietoni care s-au angajat în traversarea drumului.
Așadar, VARIANTA CORECTĂ de răspuns este A.