Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Viteza și distanța între vehicule

820. Care este limita inferioară de viteză ce poate fi stabilită în interiorul localităţilor?

a) nu mai puţin de 30 km/h

b) nu mai puţin de 40 km/h

c) nu există prevedere legală.

Explicație

(3) Pe anumite sectoare de drum, tinand seama de imprejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei ru... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către Emanuel Pruna - February 18, 2019 08:15
Si de exemplu in zona rezidentiala sau pietonala?
De către Andrei Ciceu - February 18, 2019 10:52
Zonele pietonale si rezidentiale sunt niste zone speciale. Asadar, autovehiculele care circula pe aici trebuie sa respecte un set anume de reguli.
Conform Art.159 OUG 195/2002:
În zona pietonală, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuieşte în această zonă sau prestează servicii publice din poartă în poartă şi nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteza maximă de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora.
Conform art. 158:
(1) În zona rezidenţială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile, iar jocul copiilor este permis.
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteza de cel mult 20 km/h, să nu staţioneze sau să parcheze vehiculul în afara spatiilor anume destinate şi semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulaţia pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească.