Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Obligațiile conducătorilor de autovehicule

244. La cererea poliţistului rutier, împreună cu reprezentantul autorităţilor abilitate, conducătorul auto este obligat:

a) să prezinte documentele de călătorie

b) să-l transporte la unitatea de poliţie

c) să permită controlul stării tehnice a vehiculului, precum şi al bunurilor transportate.

Explicație

Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat: 4. să permită controlul stă... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Scrie primul comentariu

De către Anonymous - February 11, 2020 14:05
Întrebarea este ambiguă. Ce ar trebui să se înțeleagă prin "documentele de călătorie", că răspunsul "A" să fie incorect?
Din punctul meu de vedere acestea implică acte care atestă drepturi legale pentru efectuarea călătoriei în contextul situației: sunt conducător auto, într-un autoturism, deplasându-mă de la... către..., (eventual scopul călătoriei - dacă sunt transportator de mărfuri/persoane), etc documente care NU au legătură DOAR cu starea tehnică a autovehiculului și nici cu bunurile transportate. Dacă transport persoane, se apucă poliția să le verifice starea la fiecare?! :) Va cere DOCUMENTE care să ateste faptul că: am dreptul să conduc un autoturism, că sunt în posesia legală a acestuia și eventual că am dreptul să transport persoane, dacă asta presupune contextul călătoriei... Mulțumesc!