Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Depășirea

937. Este corectă manevra de devansare pe autostradă a unui autovehicul pe banda dreaptă a acestuia?

a) da

b) nu

c) da, dar numai dacă se folosesc semnalele de atenţionare sonore şi luminoase.

Explicație

(4) Nu constituie depasire, in sensul alin.(1), situatia in care un vehicul circula mai repede ... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

4 comentarii

De către ANDREI-MARIAN CIOCAN - May 15, 2019 19:51
nici nu exista asa ceva pe autostrada (devansare).
De către Andrei Ciceu - May 16, 2019 09:26
În cazul în care este vorba de un drum cu mai multe benzi de circulație pe același sens, iar un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decat celelalte vehicule, manevra nu se consideră depășire, ci DEVANSARE. Devansarea se poate face pe ambele părți ( dreapta, stânga), spre deosebire de depășire care se face doar pe partea stângă.

Pe drumurile cu o singură bandă pe sens se poate executa doar manevra de depășire (se poate efectua doar pe partea stângă a vehiculului depășit). Pentru devansarea sunt necesare minim 2 benzi de circulație pe sens. PE AUTOSTRADĂ (fiind un drum cu mai multe benzi de circulație) se poate executa manevra de devansare.
Răspunsul corect este A.
De către ANDREI-MARIAN CIOCAN - May 15, 2019 19:49
explicatia e buna dar nu e valabil pt autostrada. tot mai multe greseli observ si inclin sa cred ca nu merita sa invete nimeni pe o pagina cu asa multe greseli.
De către Andrei Ciceu - May 16, 2019 09:41
Întrebarea NU este greșită. Ți-am demonstrat prin explicația de mai sus, te rog să te informezi mai bine înainte să critici integritatea siteului și veracitatea informațiilor oferite, care te asigur, sunt revizuite și actualizate.