Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Depășirea

605. Execută corect autoturismul manevra de depăşire?

a) nu, deoarece autobuzul are prioritate la plecarea din staţie

b) nu, deoarece această manevră nu este permisă în dreptul staţiilor mijloacelor de transport public de persoane

c) da, manevra este regulamentară.

Explicație

(2) Conducatorul vehiculului care se angajeaza in depasire trebuie sa se asigure ca... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

4 comentarii

De către Anonymous - January 4, 2020 15:24
manevra este corecta legal deci raspunsul este da, dar este extrem de periculoasa mai ales ca pot fii si pietoni in spatele autobuzului care vor sa traverseze strada
De către Valjean Jean - February 2, 2018 11:28
Daca autobuzul a semnalizat intentia de a pleca din statia prevazuta cu alveola, nu ar trebui sa i se acorde prioritate?
De către Andrei Ciceu - October 31, 2019 17:17
Sunt obligate să acorde prioritate de trecere DOAR vehiculele care vin din spatele autobuzului care semnalizează și care se pune în mișcare dintr-o stație prevăzută cu alveolă.
Autoturismul albastru nu are obligația de a-i acorda prioritate de trecere autobuzului, autobuzul fiind obligat să se asigure și să acorde prioritate celorlalți participanți la trafic, (repet), cu excepția celor care circulă din spatele lui.
De către Anonymous - October 30, 2019 14:55
dece pt ca urmeaza sa intre in banda de mers clar nar fo normal mai skes sa ai din fara o masina care face depasire aproape de loc nu inteleg delom dece e corecta manevra
De către Anonymous - August 12, 2019 22:50
si eu ma intreb asta
De către Andrei Ciceu - August 13, 2019 16:26
Sunt obligate să acorde prioritate de trecere DOAR vehiculele care vin din spatele autobuzului care semnalizează și se pune în mișcare dintr-o stație prevăzută cu alveolă.
De către Anonymous - February 25, 2019 00:08
Exact
De către Ciceu Andrei - February 2, 2018 11:35
Sunt obligate să acorde prioritate de trecere DOAR vehiculele care vin din spatele autobuzului care semnalizează și se pune în misșcare dintr-o stație prevăzută cu alveolă.