Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

406. La întâlnirea unui vehicul care circulă noaptea, din sens opus, pe un drum neiluminat, conducătorul de autovehicul este obligat:

a) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului

b) să reducă viteza

c) să folosească avertizorul sonor.

Explicație

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomite... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

3 comentarii

De către Anonymous - June 21, 2019 08:32
exact așa am întâlnit și eu, iar logica cam asta și spune: să reduci viteza și sa te apropii de marginea din dreapta a drumul pentru a a avea timp si spațiu de acțiune în cazul unui accident nedorit.
De către Andrei Ciceu - June 21, 2019 15:15
La întâlnirea unui vehicul care circulă noaptea, din sens opus NU aveti obligatia sa circulati cat mai aproape de marginea drumului, ci doar sa reduceti viteza.
Obligatia de a cirucla cat mai aproape de margine o aveti atunci cand sunteti depasit de un alt vehicul! Te asigur ca aceasta intrebarea este corectă. A fost revizuită pentru a nu prezenta o informație eronată.
De către Anonymous - June 20, 2019 22:09
Pe unele aplicații spune că este corect și să ne apropiem de marginea din dreapta a drumului, acum eu nu știu care explicație este corectă..
De către Andrei Ciceu - June 21, 2019 15:15
Salut, întrebările de pe SoferOnline sunt cele oficiale, așa cum vei primi și la sala. Acestea sunt revizuite și actualizate! :)
De către Anonymous - May 18, 2019 16:54
ori legea din Romania e aiurea, ori expilcatia e gresita.
De către Andrei Ciceu - May 21, 2019 10:28
Acest punct este prevăzut în lege
Art. 114 Regulament aplicare OUG 195/2002
(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.
De către Anonymous - February 15, 2019 10:37
stupida lege.. seara trebuie sa incetinesc la orice masina care trece pe langa mine.. mhm