Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

1074. Într-o intersecţie, prezenţa unei ambulanţe ce se deplasează la o intervenţie obligă pe ceilalţi conducători:

a) să reducă viteza şi să-şi continue drumul cu atenţie

b) să respecte semnificaţia culorii semaforului

c) să acorde prioritate de trecere ambulanţei.

Explicație

(2) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa reduca viteza, sa circule cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare si sa acorde prioritate l... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către DAIANA SORANA IANCU - September 29, 2020 13:13
Explicatia spune asa:
"(2) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa reduca viteza, sa circule cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare si sa acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare albastra si sonore."
In cazul acesta, oare de ce nu e corecta varianta A (să reducă viteza şi să-şi continue drumul cu atenţie)? Am raspuns A si C, dar se pare ca doar C este corect.
De către Maria Suciu - September 30, 2020 07:59
Deoarece nu este un raspuns complet. Cel mai important e sa acorzi prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulatie prioritara care au in functiune mijloacele speciale de avertizare luminoasa de culoare albastra si sonore. Daca esti nevoit sa opresti ca sa acorzi prioritate trebuie sa opresti, nu doar sa reduci viteza. :)