Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Obligațiile conducătorilor de autovehicule

340. Ce măsuri trebuie să ia conducătorul de vehicule care constată că un autoturism s-a răsturnat în afara drumului și există persoane accidentate?

  • A. oprește, anunță poliția și, dacă este cazul, transportă răniții la cea mai apropiată unitate sanitară;
  • B. nu are nicio obligație;
  • C. ajută la repunerea autovehiculului pe roți.

Explicație

(2) Orice persoana care este implicata sau are cunostinta de producerea unui accident de circulatie in urma caruia a rezultat moartea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, precum si in situatia in care in eveniment este implicat un vehicul care transporta marfuri periculoase este obligata sa anunte de indata politia si sa apeleze numarul national unic pentru apeluri de urgenta 112, existent in retelele de telefonie din Romania.

Adaugă un Comentariu
Anonymous04.03.2020, 13:30

În articolul de lege menționat nu scrie nimic de transportul persoanelor accidentate la unitățile sanitare specializate, ci doar notificarea acestora, pe lângă posibilele riscuri de manevrare necorespunzătoare a victimelor în procesul de extragere din autovehiculul răsturnat... Aici îmi pun problema dacă învățăm această legislație ca la carte, iar apoi prin răspunsul(rile) găsite la întrebările din teste mai primim și alte sugestii ca fiind corecte (deși contradictorii cu alte articole de lege), nu cumva suntem "împinși" la a ne asuma situații și riscuri inutile...

replyRăspunde