SoferOnline - Întrebarea #295 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Semnalele luminoase

295. Ce obligaţii vă revin atunci când, pe un drum public, întâlniţi autovehicule aparţinând Serviciului de Ambulanţă sau Serviciului Român de Informaţii, care folosesc mijloacele de avertizare luminoasă şi sonoră?

  • A. să opriţi imediat pe dreapta părţii carosabile
  • B. să circulaţi în regim normal, dar cu prudenţă şi folosind luminile intermitente de avarie
  • C. să reduceţi viteza şi să eliberaţi banda pe care vă deplasaţi sau să circulaţi cât mai aproape de bordură ori acostament.

Explicație

(1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule si au urmatoarele semnificatii: b) lumina albastra obliga participantii la trafic sa acorde prioritate de trecere; (2) Sunt autorizate sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase: b) pentru lumina albastra - autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii care insotesc coloane militare, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalisti din Ministerul Public, precum si cele apartinand Departamentului National Anticoruptie, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta;

Adaugă un Comentariu
BOROTA MIHAELA24.10.2018, 05:40

nu sunt explicitate în curs aceste aspecte..

replyRăspunde
Ciceu Andrei26.10.2018, 09:00

Cursul este scris concis, pentru a permite o citire rapidă. Aceste lucruri sunt specificate. Ambulanța are lumini de avertizare de culoare albastră, așa că: Capitolul 6, pag 1: Viteza trebuie redusă obligatoriu: la apropierea autovehiculelor cu girofar albastru; Capitolul 8, pag 1: lumina albastră obligă participanţii la trafic să părăsească banda de circulaţie, să circule cât mai pe dreapta şi să acorde prioritate de trecere;

replyRăspunde
Anonymous24.07.2019, 17:06

chiar asa

replyRăspunde
POP LUCIAN23.10.2018, 06:14

Sunt câteva întrebări atât la această secțiune cât și secțiunea Semnalele Polițistului care nu au explicație în curs. Aceasta este una dintre ele.

replyRăspunde