SoferOnline - Întrebarea #648 chestionar auto DRPCIV 2021 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Semnalele luminoase

648. Semnalul de culoare galbenă al semaforului:

  • A. permite intrarea în intersecţie, dacă urmează după lumina verde
  • B. permite schimbarea direcţiei de mers către dreapta
  • C. interzice intrarea în intersecţie, dacă vehiculul poate fi oprit în condiţii de siguranţă.

Explicație

(1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.

Adaugă un Comentariu
AURICA LENUTA MOLDOVAN15.06.2021, 07:38

Interzice întrarea în intersecție, dacă vehiculul" nu"poate fi oprit în condiții de siguranță. Părerea mea este ca e formulat greșit răspunsul. Lipsește "nu" - ul din răspuns.

replyRăspunde
Anonymous05.01.2021, 17:26

este gresita formularea

replyRăspunde
Maria Suciu06.01.2021, 08:44

E destul de clara, din punctul meu de vedere. Oricum intrebările de pe SoferOnline sunt cele standard, formulate în același mod ca și cele pe care le vei primi la sala. :) Le păstram așa pentru a le fi mai ușor cursanților să se pregătească și pentru a nu-i induce în eroare.

replyRăspunde
Anonymous22.10.2020, 20:56

Nu îmi place sa fac. Gestionare

replyRăspunde
Maria Suciu25.10.2020, 06:50

O formulă care a dat rezultate foarte bune până acum este aceasta: prima dată fă mediul de învățare, cursul de legislație și întrebările cu explicații de la fiecare capitol. Această parte te ajută să înțelegi materia. După aceea axeaza-te pe chestionare și rezolvă cât mai multe. E greu, dar cand te vezi cu permisul vei spune ca a meritat efortul. Succes!!

replyRăspunde