SoferOnline - Întrebarea #237 chestionar auto DRPCIV 2022 categoria B
Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

237. Cum veţi proceda corect atunci când circulaţi pe timpul nopţii, în condiţii atmosferice ce împiedică mult vizibilitatea?

  • A. opriţi şi aşteptaţi modificarea condiţiilor atmosferice
  • B. folosiţi luminile de drum şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului
  • C. folosiţi luminile de întâlnire şi semnalizaţi prin schimbarea luminii de întâlnire cu cea de drum, la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată.

Explicație

(1) Conducătorii de autovehicule, tramvaie şi mopede sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează: e) luminile de întâlnire atunci când plouă torenţial, ninge abundent ori în alte condiţii care reduc vizibilitatea pe drum; (3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).

Adaugă un Comentariu
Anonymous20.03.2021, 16:24

Nu specifică nici o intersecție.

replyRăspunde
Anonymous29.09.2020, 13:21

in intrbare nu specifica ;in intersectie ;

replyRăspunde
Pócs Géza16.02.2018, 07:41

După ce am răspuns sa schimbat întrebarea.

replyRăspunde