Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

279. Ce mijloace de semnalizare pot fi folosite pentru evitarea unui pericol imediat, în zona de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă”?

a) niciun mijloc de semnalizare

b) atât mijloacele de avertizare sonoră, cât şi cele luminoase

c) numai mijloacele de semnalizare luminoasă.

Explicație

(2) Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonoră nu poate fi folosită în zonele de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă“. (3) ... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către Anonymous - March 6, 2019 07:40
daca zice ca e interzis cum ....... fara asta am luat testul cu 25-26
De către Andrei Ciceu - March 6, 2019 10:19
Pentru evitarea unui pericol imediat este permisa claxonarea. Acest punct este prevazut in Art. 113 Regulament aplicare OUG 195/2002:
(1) Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanţă de cel puţin 25 m faţă de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului şi fără să îi determine pe aceştia la manevre ce pot pune în pericol siguranţa circulaţiei.

(2) Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonoră nu poate fi folosită în zonele de acţiune a indicatorului Claxonarea interzisă.

(3) Se exceptează de la prevederile alin. (2):

a) conducătorii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară când se deplasează în acţiuni de intervenţii sau în misiuni care au caracter de urgenţă;

b) conducătorii autovehiculelor care folosesc acest semnal pentru evitarea unui pericol imediat.
De către Anonymous - February 11, 2019 16:38
claxonarea interzisa si tot aia este in raspuns
De către Andrei Ciceu - February 11, 2019 17:07
Se poate folosi avertizarea sonoroa chiar si în zona de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă” pentru evitarea unui PERICOL IMEDIAT.