Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

712. Ce obligaţii vă revin dacă, într-o intersecţie, viraţi la stânga pe semnalul verde al semaforului?

a) nicio obligaţie

b) acordaţi prioritate de trecere mijloacelor de transport public de persoane

c) acordaţi prioritate de trecere atât vehiculelor care circulă din sens opus, cât şi pietonilor aflaţi în traversare pe sensul dumneavoastră de mers.

Explicație

(2) In intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stanga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de tr... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către Anonymous - May 24, 2019 11:23
chiar nu vad rostul semaforului in acest scenariu. Foarte multa lume greseste raspunsul la intrebarea din chestionar, pentru ca se bazeaza pe realitate si pe reguliile logice. La mine in oras nu exista asa semafor/intersectie. Deci daca nu ar fi semaforul, ci doar drum cu prioritate si stop/cedeaza, s-ar intampla celasi lucru ca si in explicatie. Deci care e rostul semaforului?
De către Andrei Ciceu - May 24, 2019 15:02
În unuele situații este necesară instalarea unui semafor, mai ales pe arterele de drum des circulate, pentru a se păstra fluiditatea traficului și a se evita producerea de accidente.