Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

758. În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecţie?

a) motocicleta, autocamionul, autoturismul;

b) motocicleta, autoturismul, autocamionul;

c) autocamionul, motocicleta, autoturismul.

Explicație

(1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta. (3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prioritatii de dreapta se respecta numai in cazul in care doua vehicule urmeaza sa se intalneasca, fiecare intrand in intersectie de pe un drum semnalizat cu un indicator avand aceeasi semnificatie de prioritate sau de pierdere a prioritatii.

Adaugă un comentariu

7 comentarii

De către Anonymous - December 31, 2019 03:32
Este o tampenie explicația moderatorului . Răspunsul este corect dar nu pentru ca între stop și cedează este egal ci pentru ca autoturismul isi schimba direcția de mers in timp ce camionul merge înainte. Indicatoarele arată ordinea intrării în intersecție. Niciodată ala cu camionul o să se uite dacă autoturismul are cedează sau tot stop sau invers autoturismul se uita dacă ala are stop sau cedează. Nu mai învățați elevii ca între stop și cedează este egal e o tampenie.
De către Anonymous - May 8, 2018 23:27
se acorda prioritateade dreapta doar in cazul in care INDICATOARELE intalnite de conducatori sunt de acelasi fel (ambele STOP sau ambele CEDEAZA) de cand CEDEAZA = STOP ???
De către Ciceu Andrei - May 9, 2018 10:43
Ambele indicatoare, "Cedează trecerea" și "STOP" duc la pierderea priorității (chiar dacă sunt diferite), deci pentru autocamion și autoturism se aplică regula priorității de dreapta
De către Anonymous - February 11, 2019 12:10
corect