Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

758. În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecţie?

a) motocicleta, autocamionul, autoturismul

b) motocicleta, autoturismul, autocamionul

c) autocamionul, motocicleta, autoturismul.

Explicație

(1) La intersectiile cu circulatie nedirijata, conducatorul de vehicul este obligat sa cedeze trecerea tuturor vehiculelor care vin din partea dreapta. (3) In intersectiile cu circulatie dirijata prin indicatoare de prioritate, regula prio... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

17 comentarii

De către Anonymous - May 15, 2020 12:17
Este o aberatie de raspuns. Cum procedezi ca sofer la stop si cum procedezi la cedeaza? De cand stop este acelasi lucru cu cedeaza? La stop esti obligat sa opresti masina, rotile sa nu se mai invarta, pe cand la cedeaza te asiguri si daca e liber poti continua. Cine a facut chestionarele si a decis ca raspunsul corect sa fie A ori era beat ori e un oligofren prost fara permis auto care s-a gandit el ca "asa e bine"
De către Anonymous - November 18, 2020 12:39
Problema de față se pune în cazul când în intersecție apar simultan toate auto din imagine,înțelegi? Întrebarea este cine pleacă primul din intersecția de față ,cel cu stop sau cel cu "cedează trecerea" care evident că a oprit înainte de intersectie , astfel creându-se o situație de egalitate! La plecarea de pe loc se aplică regula priorității de dreapta!
De către Anonymous - August 23, 2020 11:33
Daca spune acolo destul de clar,ca atunci cand intalnesti stop sau cedeaza se creeaza egalitate,daca eu am stop si el cedeaza si el imi vine din partea dreapta,eu ii acord prioritate!sau invers!
De către Anonymous - June 22, 2020 08:51
Singurul care nu pricepe ești tu, probabil nu ai permis de conducere sau dacă ai ar trebui sa îl predai.
De către Anonymous - July 3, 2020 16:17
am si eu o intrebre ANONYMUS cum dreaqu stii tu , daca esti soferul camionului si ai stop , ce semn are autoturismul rosu??? esti clarvazator ? vezi intersectia de sus cand esti la volan ? bateti campii. stop e stop si inseamna ca intri in intersectie doar cand e intersectia goala.
De către Maria Suciu - May 18, 2020 18:46
Intersecția din imagine este dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate. Autoturismul și autocamionul vin de pe drumuri fără prioritate și trebuie să îi acorde prioritate de trecere motocicletei. Deci pe drumul cu prioritate circulă motocicleta, întâlnind indicatorul “Drum cu prioritate” și va intra prima în intersecție.
Între autoturism și autocamion s-a creat o situație de egalitate, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta. Autoturismul îi va acorda prioritate de trecere autocamionului, deoarece virând către stânga, acesta îi vine din partea dreaptă.
De către Anonymous - December 28, 2020 17:34
Si a pus cineva problema si altfel
Cum sa cedeze autoturismul cand el deja ajunge pe drumul cu prioritate ?
De către Anonymous - December 31, 2019 03:32
Este o tampenie explicația moderatorului . Răspunsul este corect dar nu pentru ca între stop și cedează este egal ci pentru ca autoturismul isi schimba direcția de mers in timp ce camionul merge înainte. Indicatoarele arată ordinea intrării în intersecție. Niciodată ala cu camionul o să se uite dacă autoturismul are cedează sau tot stop sau invers autoturismul se uita dacă ala are stop sau cedează. Nu mai învățați elevii ca între stop și cedează este egal e o tampenie.
De către Anonymous - May 8, 2018 23:27
se acorda prioritateade dreapta doar in cazul in care INDICATOARELE intalnite de conducatori sunt de acelasi fel (ambele STOP sau ambele CEDEAZA) de cand CEDEAZA = STOP ???
De către Anonymous - November 18, 2020 12:45
Situația de egalitate se petrece când mașinile ajung simultan în intersecție si sunt nevoite să oprească! La plecarea după loc ,se creează egalitatea...diferența făcând-o regula priorității de dreapta !
De către Anonymous - December 28, 2020 17:35
In momentul când se intersectează autoturismul este pe drumul cu prioritate
De către Ciceu Andrei - May 9, 2018 10:43
Ambele indicatoare, "Cedează trecerea" și "STOP" duc la pierderea priorității (chiar dacă sunt diferite), deci pentru autocamion și autoturism se aplică regula priorității de dreapta
De către Anonymous - November 4, 2020 16:47
sa mori tu? unde scrie? stai jos ai 4 ? si nu ca se aplica regula prioritatii de dreapta ci pentru ca nu stii care este regula prioritatii de dreapta! mai citeste de cateva ori articolul 59 ali 2 si 3 si de vre-o 5 ori art 57 ali2 . poate poate iti dai seama
De către Anonymous - February 11, 2019 12:10
corect