Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

366. Precizaţi în care situaţie vehiculele enumerate mai jos au prioritate de trecere:

a) vehiculele aflate în sensul giratoriu, faţă de cele care se pregătesc să intre în sensul giratoriu

b) autovehiculele din serviciile regulate de transport public, care se pun în mişcare din staţie

c) vehiculele care execută manevra de întoarcere.

Explicație

(4) In intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula in... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

5 comentarii

De către Anonymous - August 12, 2020 22:43
Noaptea mintii cu formularile astea.. Numai un politist sau ceva related ar fi putut sa vina astfel de exprimare. Noroc ca exista sectiunea de comments in aplicatie ca altfel nu intelegeam nici jumate din intrebarile de genul asteia:))
De către Maria Suciu - August 12, 2020 23:12
Daaa :)) pe cât posibil ne ajutăm unii pe alții. Baftă multă!! Suntem alături de voi!🤗
De către Anonymous - March 5, 2020 19:22
Deci corect este A. B de ce nu ? Autocehiculele de transport public care se pun in miscare din statie nu au prioritate ? absurd..
De către Anonymous - May 22, 2019 01:30
avand in considerare cate rasp incomplete aveti ca raspunsurii corecte, rasp B este de asemenea corect. daca decideti voi care e corect si care nu inseamna ca interpretati legea si oferiti explicati in asa fel in cat sa dea bn rasp care doriti sa fie corect. chiar si asa am intalnit rasp "corecte" care sunt contrazise de explicati.
De către Andrei Ciceu - May 22, 2019 15:04
Întrebările NU sunt create de noi. Acestea sunt cele din bateria de examen. Sunt identice cu cele de la proba teoretică. Dacă le-am fi formulat noi, cel mai probabil, le-am fi ajustat (mai ales pe cele ambigue). Însă am ales să păstrăm structura lor fără nicio modificare pentru a nu-i induce în eroare pe cursanți și pentru a le fi mai ușor la examen. Încercăm să explicăm pe cât posibil de bine ideea pe care întrebarea dorește să o exprime.
De către MIHAELA BOROTA - March 29, 2019 17:02
Precizaţi în care situaţie vehiculele enumerate mai jos au prioritate de trecere: (366)

A SELECTAT
vehiculele aflate în sensul giratoriu, faţă de cele care se pregătesc să intre în sensul giratoriu;
B SELECTAT
autovehiculele din serviciile regulate de transport public, care se pun în mişcare din staţie;
C
vehiculele care execută manevra de întoarcere.

Răspunsul corect este A , iar tu ai răspuns A B.
"Conducatorul de vehicul care circula pe banda situata langa marginea partii carosabile trebuie sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care efectueaza transport public de persoane numai atunci cand conducatorii acestora semnalizeaza intentia de a reintra in trafic din statiile prevazute cu alveole si s-au asigurat ca prin manevra lor nu pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic."
Ați putea să-mi explicați vă rog, de ce nu este corectă și varianta B?
De către Andrei Ciceu - March 29, 2019 17:44
Vehiculele care efectueaza transport public de persoane , care se pun în mişcare din staţiile prevăzute cu ALVEOLE, nu au prioritate de trecere față de toate celelalte vehicule, numai față de cele care circulă din spatele acestora, pe banda cea mai apropiată de acostament. De asemenea, în conținutul răspunsului B nu este nicăieri specificat dacă stația este prevăzută cu alveolă sau nu. Așadar, doar varianta A este corectă.