Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Indicatoare și marcaje rutiere

204. Cum procedaţi la întâlnirea panoului şi a indicatorului?

a) opriţi, vă asiguraţi şi acordaţi prioritate tuturor vehiculelor

b) acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din stânga

c) acordaţi prioritate numai vehiculelor de transport public de persoane.

Explicație

Conducatorul de vehicul care întalnește indicatorul STOP este obligat să oprească în locul cu vizibilitate maximă, fără a depăși colțul intersecției, și să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe dru... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

6 comentarii

De către Anonymous - August 25, 2019 11:15
De ce
De către Andrei Ciceu - August 26, 2019 17:44
Conducătorul de vehicul care întalnește indicatorul STOP este obligat să oprească în locul cu vizibilitate maximă, fără a depăși colțul intersecției, și să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. Panoul adițional indică drumul prioritar. De asemenea, va trebui să acorzi prioritate si vehiculelor care vin din partea dreapta, desi nu circulă pe drumul prioritar. Trebuie să faci acest lucru deoarece între voi se creează o situație de egalitate, caz în care se va aplica regula priorității de dreapta.
De către Anonymous - March 11, 2019 21:49
de de stinga
De către Andrei Ciceu - March 12, 2019 11:36
Pe lângă acordarea priorității vehiculelor aflate pe drumul prioritar, adica cele care vin din partea stanga, conform indicatorului si pozitiei vehiculului in care va aflati, trebuie acordata prioritate si de dreapta vehiculelor care vin din partea dreaptă.
De către Anonymous - January 6, 2019 13:21
raspus a
De către Anonymous - May 5, 2019 19:29
de ce
De către Andrei Ciceu - May 6, 2019 10:26
Conducatorul de vehicul care întalnește indicatorul STOP este obligat să oprească în locul cu vizibilitate maximă, fără a depăși colțul intersecției, și să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. Panoul adițional indică drunul prioritar.
Pe lângă acordarea priorității vehiculelor aflate pe drumul prioritar, va trebui să acordăm și prioritate de dreapta vehiculelor care vin din partea dreaptă.
Art. 129 Regulament aplicare OUG 195/2002
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.
De către Anonymous - December 13, 2019 14:30
bine