Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

299. Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, într-o intersecţie neprevăzută cu marcaje de ghidare, se face:

a) prin ocolirea centrului imaginar al intersecţiei;

b) prin stânga centrului imaginar al intersecţiei, fără a intersecta traiectoria celor care se deplasează din sens opus şi care virează la stânga;

c) la libera înţelegere cu cei care se deplasează din sens opus.

Explicație

(2) Schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în cazul vehiculelor care intră într-o intersecţie circulând pe acelaşi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectuează prin stânga centrului intersecţiei, fără intersectarea traiectoriei acestora.

Adaugă un comentariu

2 comentarii

De către Herta Andrei - October 14, 2018 13:10
Intrebarea nu specifica daca din sensul opus intra si un alt vehicul in intersectie. Astfel, putem avea doua cazuri: (1) din sensul opus nu intra un alt autovehicul, atunci schimbarea directiei de mers se face ocolind centrul imaginar al intersectiei - varianta A; (2) din sensul opus intra in intersectie un vehicul care intentioneaza sa schimbe directia spre stanga, atunci cele doua vehicule vor trece prin stanga centrului imaginar al intersectiei, fara a-si intersecta traiectoriile - varianta B. Asadar nu sunt corecte ambele variante? Aplicatia indica doar raspunsul B ca fiind corect.
De către Herta Andrei - October 14, 2018 16:16
Se pare că ocolirea centrului imaginar al intersecției a fost o regulă mai veche care nu se mai aplică, așadar singura variantă corectă este B. :)