Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Prioritatea de trecere

1081. La schimbarea direcţiei de mers spre stânga, la semnalul verde al semaforului, conducătorul de autovehicul este obligat să acorde prioritate:

a) numai vehiculelor care vin din sens opus

b) vehiculelor care circulă din sens opus şi pietonilor care traversează regulamentar strada pe care acesta urmează să intre

c) numai pietonilor care sunt angajaţi în traversarea străzii.

Explicație

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea. (2) In intersectii, conducatorii vehiculelor care vireaza spre stanga sunt obligati sa acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersecteaza si care circula din partea dreapta. (4) Cand un semafor cu trei culori are o lumina verde intermitenta suplimentara, montata la acelasi nivel cu lumina verde normala a semaforului, sub forma unei sageti verzi pe fond negru, cu varful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifica permisi... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

1 comentariu

De către Anonymous - August 20, 2019 19:55
intrebare fara logica. de ce ar exista masini din sens opus carora sa trebuiasca data prioritate de trecere, daca conducatorul are semnalul verde?
De către Andrei Ciceu - August 21, 2019 11:16
Acest aspect este prevăzut în legislație.
Art. 59 OUG 195/2002
(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreaptă.
Este posibil ca și autovehiculele care vin din sensul opus să întâlnească culoarea verde la semafor. Astfel tu, virând la stânga, trebuie să acorzi prioritate de dreapta acestora.