Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Semnalele luminoase

1112. Semaforul instalat pe trotuar are în funcţiune semnalul roşu, iar cel suspendat, pentru direcţia de mers la stânga, semnalul verde. Conducătorul de vehicul care doreşte să meargă înainte are dreptul să intre în intersecţie?

a) da, deoarece semaforul suspendat are semnalul verde în funcţiune

b) nu, deoarece semaforul de pe trotuar, care i se adresează, are semnalul roşu în funcţiune

c) nu, deoarece deplasarea pe direcţia înainte este permisă numai atunci când semnalul verde este în funcţiune la ambele semafoare.

Explicație

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea. (2) Semnificaţia semnalelor luminoase pentru dirijarea circulaţiei vehiculelor este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează. Pe drumurile cu dou... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

1 comentariu

De către Anonymous - July 18, 2019 17:17
Pai cum dracu sa iti dai seama verificati intrbare
De către Andrei Ciceu - July 19, 2019 09:32
În situația în care semaforul instalat pe trotuar are semnalul roșu în funcțiune, iar cel suspendat pentru direcția de mers la stânga are semnalul verde, conducătorii care doresc să meargă înainte sau să vireze la dreapta, trebuie să respecte semnificația indicatorului instalat pe trotuar. Cel care dorește să o ia la stânga trebuie să respecte semnificația semaforului pentru viraj la stânga, adică cel suspendat.

Așadar, conducătorul care dorește să circule pe direcția înainte nu poate intra în intersecție deoarece semnalul roșu al semaforului de pe trotuar nu îi permite acest lucru.