Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Depășirea

1187. Un tramvai aflat în mers poate fi depășit de regulă:

a) pe oricare parte

b) pe partea stângă

c) pe partea dreaptă.

Explicație

(5) Depasirea se efectueaza numai pe partea stanga a vehiculului depasit. Tramvaiul sau vehiculul al carui conducator a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se de... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

4 comentarii

De către pampu olimpiu - May 12, 2019 14:57
In loc sa sa recunosti ca o intrerbare e ambigua, mai bine citezi din nou refulamentul. Frumos, profesionist! Esti politist cumva?
De către Andrei Ciceu - May 13, 2019 10:14
Salut. Citez regulamentul pentru a evidentia răspunsul corect și pentru a arăta că acest punct este prevăzut în lege. Întrebarea nu este ambiguă, de obicei, tramvaiul se depășește pe partea dreaptă.
De către Cristina Mincu - June 20, 2018 05:35
De ce raspunsul est c. Adica de regula depasirea tramvaiului se face pe partea dreapta, cand in explicatia data de voi scrie ca depasirea se efectueaza numai pe partea stanga si doar cand tramvaiul a semnalizat intentia si s-a incadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stanga se depaseste prin dreapta? Intrebarea e un tramvai poate fi depasit de regula? De regula inseamna de obicei si deobicei se face pe partea stanga pe dreapta e o exceptie nu de regula.
De către Ciceu Andrei - June 20, 2018 12:25
Cristian,

Tramvaiele se depășesc, de regulă, pe partea dreaptă. Însă tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă, atunci când între șina din dreapta și marginea trotuarului nu există spațiu suficient pentru efectuarea manevrei sau atunci când drumul este cu sens unic. Prin urmare, un tramvai aflat în mers poate fi depăşit, de regulă, pe partea dreaptă.