Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Semnalele luminoase

333. La trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar, care au în funcţiune mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă de culoare albastră, sunteţi obligat:

a) să reduceţi viteza

b) să circulaţi cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare

c) să acordaţi prioritate de trecere.

Explicație

(2) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa reduca viteza, sa circule cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare si sa acorde prioritate l... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

1 comentariu

De către Anonymous - November 2, 2020 20:56
vreau ân continoare
De către Anonymous - September 2, 2020 12:58
am mai prins o intrebare ca asta si a fost doar prioritatea aceeas intrebare si acum sunt toate 3 buna aplicatie
De către Anonymous - December 18, 2019 21:41
Aaa am înțeles!
De către Anonymous - January 6, 2019 20:41
de ce toate trei
De către Ciceu Andrei - January 7, 2019 14:10
Deoarece conducatorul de vehicul trebuie să acorde prioritate de trecere. Pentruma face aceasta trebuie sa reduca viteza, sa elibereze banda dacă este posibil sau să circule cat mai aproape de marginea drumului in sensul de deplasare, iar dacă este necesar să și oprească. Art. 37 OUG 195/2002 Obligaţiile participanţilor la trafic Reguli de circulaţie -(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore.