Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Reguli generale

566. Unde trebuie să declaraţi pierderea, furtul sau distrugerea permisului de conducere:

a) la unitatea emitentă

b) la poliţia de care aparţineţi cu domiciliul

c) la cea mai apropiată secţie de poliţie.

Explicație

(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a domiciliului sau a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou exa... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

1 comentariu

De către Anonymous - September 9, 2020 23:32
In cazul furtului sau pierderii permisului in situatia deplasarii pe o distanta mai mare, pot circula fara permis si fara sa anunt lipsa acestuia?!!!
De către Maria Suciu - September 10, 2020 07:03
Ai la dispozitie cel mult 48 de ore de la constatare sa anunti, dar te poti alege cu amenda chiar daca nu au trecut cele 48 de ore, pentru neprezentarea documentelor. Esti la mana agentului care te opreste. Depinde cat este de intelegator, dar trebuie sa stii ca este indreptatit sa aplice amenda conform „Art.101. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte de amendă, sau 870 – 1.160 de lei – n.r.) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice: 18. nerespectarea obligaţiei conducătorului de vehicul de a avea asupra sa documentele prevăzute la art.35 alin.(2).”