Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TR

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

1002. Cum veţi semnaliza faptul că autovehiculul cu care circulaţi a rămas în pană pe partea carosabilă?

a) prin folosirea luminilor de poziţie

b) prin instalarea triunghiurilor reflectorizante şi prin folosirea luminilor de avarie

c) prin purtarea vestei reflectorizante.

Explicație

(1) Dacă un autovehicul sau o remorcă a rămas în pană pe partea carosabilă a drumului şi nu poate fi deplasat/deplasată în afara acesteia, conducătorul autovehiculului este obligat să pună în funcţiune luminile de avarie şi să instaleze triunghiurile reflectorizante. (1)Conducatorii de autovehicule, tramvaie si mopede sunt obligati sa foloseasca instala... Pentru a vedea toată explicația, înregistrează-te

Adaugă un comentariu

8 comentarii

De către Anonymous - November 2, 2020 11:17
în întrebare nu este menționat timpul (zi sau noapte) și nici condițiile meteo (vizibilitate redusă), iar în explicație se precizează că luminile de poziție se folosesc în condiții specifice
De către Maria Suciu - November 2, 2020 21:27
In regulament, art. 156 este mentionat:

Art. 156

(1) Daca un autovehicul sau o remorca a ramas in pana pe partea carosabila a drumului si nu pot fi deplasate in afara acesteia, conducatorul autovehiculului este obligat sa puna in functiune luminile de avarie si sa instaleze triunghiurile reflectorizante.
De către OANA FLORINA IVAN - September 7, 2020 21:56
daca sunt aprinse luminile de avarie si puse triunghiurile reflectorizante cum este nevoie in caz de pana, de ce mai trebuiesc aprinse si luminile de pozitie? Din explicatie se subintelege ca luminile de pozitie sunt aprinse in caz de oprire voluntara, in conditii de vizibilitate redusa (despre care nu e mentionat nimic in intrebare).
De către Maria Suciu - November 2, 2020 21:28
Regulament Art. 156

(1) Daca un autovehicul sau o remorca a ramas in pana pe partea carosabila a drumului si nu pot fi deplasate in afara acesteia, conducatorul autovehiculului este obligat sa puna in functiune luminile de avarie si sa instaleze triunghiurile reflectorizante.
De către Anonymous - February 3, 2019 18:55
Problema e ca nu ne expune condițiile meteo și nici timpul "ZIUA SAU NOAPTE"
De către Andrei Ciceu - February 4, 2019 10:41
Acest lucru se înțelege de la sine, si anume ca semnalizare prin folosirea luminilor de poziţie este necesara in aceste conditii (dupa cum este specificat si in explicația de mai sus).
De către IMRE IOAN - June 23, 2018 11:39
In explicatie nu se face referire la "prin folosirea luminilor de pozitie " ,ca se fie bun si raspunsul A !
De către Ciceu Andrei - June 28, 2018 13:15
Art. 114
(1)Conducatorii de autovehicule, tramvaie si mopede sunt obligati sa foloseasca instalatiile de iluminare si/sau semnalizare a acestora, dupa cum urmeaza:
a)luminile de pozitie sau de stationare pe timpul imobilizarii vehiculului pe partea carosabila în afara localitatilor, de la lasarea serii si pâna în zorii zilei, ziua când ploua torential, ninge abundent sau este ceata densa ori în alte conditii care reduc vizibilitatea pe drumul public;