Listă întrebări DRPCIV categoria B

Capitolul Semnalele polițistului

570. Ce autovehicule pot pătrunde în intersecţie?

a) troleibuzul şi motocicleta;

b) motocicleta şi autocamionul;

c) troleibuzul.

Explicație

(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii: b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, „oprire“ pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;

Adaugă un comentariu

{0}|{1} 5 comentariu|]1,Inf[5 comentarii

De către Anonymous - September 14, 2019 00:32
dece?
De către Andrei Ciceu - September 17, 2019 16:20
Deoarece braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. Autoturismul rosu si troleibuzul sunt vehiculele care se intersecteaza cu bratele politistului, asadar lor le este interzisa trecere. Motocicleta si autocamionul nu se intersecteaza cu bratele politistului, lor le este permisa trecerea.
De către Anonymous - May 6, 2019 09:41
la o intrebare idenica, "eram " intr-o intersectie si "vroiam" sa fac dreapta, dsr politistul era cu spatele la mine cu bratele intinse orizontal, si raspunsul corect era ca nu am voie sa intru in intersectie( teoretic ma strecuram pe langa el ocolindu-l pe la spate) iar aici autocamionul face acelasi lucru si e voie?
De către Andrei Ciceu - May 6, 2019 09:55
Daca in intrebarea anterioara era specificat faptul ca tu veneai din spatele politistului, atunci directia ta de mers se intersecteaz cu bratele intinse ale politistului. In imaginea de mai sus, autocamionul vine din partea stanga a politistului. Este vorba de directia initiala de deplasare a autocamionului. Aceasta se ia in calcul.
De către Anonymous - March 26, 2019 17:39
bratele intinse lateral semnifica oprirea tuturor vehiculelor care circula din fata si spatele acestuia ,asa dar raspunsul corect trebuia sa fie B ,dar nu inteleg de ce nu este
De către Andrei Ciceu - March 27, 2019 09:52
B este raspunsul corect dat si de noi.
De către Anonymous - February 19, 2019 01:12
da nu este corect..
De către Anonymous - September 25, 2019 18:08
dece
De către Andrei Ciceu - February 19, 2019 09:36
Raspunsul B este cel corect. Dupa cum este specificat in explicatia de mai sus, braţul sau braţele întinse orizontal semnifică „oprire“ pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. Autoturismul rosu si troleibuzul sunt vehiculele care se intersecteaza cu bratele politistului, asadar lor le este interzisa trecere. Motocicleta si autocamionul nu se intersecteaza cu bratele politistului, lor le este permisa trecerea.