Listă întrebări DRPCIV categoria B

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

819. Ce obligaţii vă revin atunci când conduceţi un autovehicul pe timpul nopţii şi vă apropiaţi de un alt autovehicul care circulă în faţa dvs.?

a) să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie sporită;

b) să nu vă angajaţi în depăşirea acestuia;

c) să folosiţi luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Explicație

(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.

Adaugă un comentariu

1 comentariu

De către Anonymous - February 26, 2019 01:07
Cea mai idioata intrebare; pe timp de noapte e obligatoriu sa se circule cu luminile de intanlire in functiune, iar in intrebare nu se specifica ca se merge pe un drum neiluminat cu luminile de drum pornite, deci nu inteleg cum s-a ajuns la raspunsul C.
De către Andrei Ciceu - February 26, 2019 15:10
Varianta C este cea mai plauzibila. Raspunsul A nu este corect deoarece viteza trebuie redusa atunci cand te apropi de un vehicul care circula din SENS OPUS, de la o distanta de cel putin 200 m. Pe langa aceasta trebuie folosite si luminile de intalnire. In ceea ce priveste raspunsul B, este permisa depasirea unui vehicul care circula in fata ta. Iar pentru varianta C este specificat in codul rutier faptul ca atunci când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.