Listă întrebări DRPCIV categoria B

Capitolul Sancțiuni și infracțiuni

187. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reţinerii permisului de conducere?

a) pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului;

b) pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la depăşire;

c) pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

Explicație

(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte: f) nerespectarea semnalelor, indicatiilor si dispozitiilor politistului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu; (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte: a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

Adaugă un comentariu

3 comentarii

De către Anonymous - December 23, 2018 18:25
Asemenea
De către Ciceu Andrei - December 27, 2018 11:33
Salut. Prima dată, îți recomand să faci întreg modulul de pregătire ( capitole și întrebări). Aplicația îți va indica cât să înveți zilnic, dacă introduci data la care vrei să fii compet pregătit. Îți sugerez să alegi o dată cu câteva zile înainte de examenul teoretic, iar în ultimele zile să faci chestionare recapitulative.
După ce ai trecut minim o dată prin toate cursurile, să te axezi pe chestionare. Astfel, aplicația va observa care sunt întrebările pe care nu le stăpânești și le va repeta. O întrebare se consideră cunoscută după ce ai răspuns corect de 2 ori consecutiv. Spor la învățat!
De către Anonymous - September 4, 2018 16:34
Vreau sa iau sala
De către Anonymous - January 6, 2019 17:08
intrebari k la.sala?
De către Ciceu Andrei - January 7, 2019 10:58
Salut, da, chestionarele sunt ca cele de la sala.