Listă întrebări DRPCIV categoria B

Capitolul Poziția în timpul mersului și semnalele conducătorilor de autovehicule

572. Schimbarea repetată a luminii de drum cu lumina de întâlnire se foloseşte pe timp de noapte:

a) în intersecţiile care nu sunt dirijate prin semnale luminoase sau de către un poliţist rutier;

b) la semnalizarea conducătorului de autovehicule care s-a angajat într-o depăşire periculoasă;

c) la întâlnirea vehiculelor care vin din sens opus.

Explicație

(3) Pe timpul nopţii sau în condiţii de vizibilitate redusă conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum dacă nu încalcă astfel prevederile alin. (2).

Adaugă un comentariu

{0}|{1} 2 comentariu|]1,Inf[2 comentarii

De către Anonymous - September 19, 2019 14:41
raspunsul corect ar trebui sa fie si c
De către Andrei Ciceu - September 19, 2019 15:56
Nu, este interzisa folosirea fazei lungi (luminile de drum) atunci cand din sens opus se apropie un autovehicul la o distanta mai mica de 200 m.
De către Anonymous - May 22, 2019 00:08
o tampenie. plus ca si explicatia zice clar, doar daca nu incalca regula de la ali (2)... din cate stiu un raspuns incomplect este incorect!
De către Andrei Ciceu - May 22, 2019 16:15
Punctul 2 este acesta:
(2) Pe timpul nopţii, la apropierea a două vehicule care circulă din sensuri opuse, conducătorii acestora sunt obligaţi ca de la o distanţă de cel puţin 200 m să folosească luminile de întâlnire concomitent cu reducerea vitezei. Când conducătorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circulă în faţa sa, acesta este obligat sa folosească luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m.
Asadar, luând situația de mai sus ca un caz general (dacă ar fi fost unul particular ar fi fost menționat acest lucru în întrebare), conducătorii de autovehicule şi tramvaie care se apropie de o intersecţie nedirijată prin semnale luminoase sau de către poliţişti sunt obligaţi, pe timpul noptii, să semnalizeze prin folosirea alternantă a luminilor de întâlnire cu cele de drum. Este obligația lor să acționeze astfel!
De către Anonymous - May 18, 2019 16:57
absurd total.