Listă întrebări DRPCIV categoria B, B1, TrCapitolul Indicatoare și marcaje rutiere

66320. Care dintre cei doi conducatori nu circulă corect?

Care dintre cei doi conducatori nu circulă corect?
  • A. conducatorul autoturismului, deoarece nu respecta semnificatia indicatorului
  • B. motociclistul, deoarece circula aproape de axul drumului
  • C. ambii circula corect

Explicație

Art. 118 (1) Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat: a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulaţia din sens opus; b) să semnalizeze intenţia de efectuare a depăşirii; c) să păstreze în timpul depăşirii o distanţă laterală suficienta faţă de vehiculul depăşit; d) să reintre pe banda sau în şirul de circulaţie iniţial după ce a semnalizat şi s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. (2) Se recomandă ca la depăşirea unei biciclete distanţa laterală să fie de minimum 1,5 m. Art. 119 Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat: a) să nu mărească viteza de deplasare; b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.

Adaugă un Comentariu
ATODOSOAIE MARCEL22.03.2023, 14:17

are indicatorul depasirea interzisa cine trebuie sa il respecte nu autoturismul

replyRăspunde
Borș Teodora04.05.2023, 09:22

E depasirea intersiza xu exceptia motocicletelor fara atas

replyRăspunde
Vrănceanu Alin06.09.2023, 07:40

Indicatorul interzice depasirea dar autovehiculelor nu si a vehiculelor cu tractiune animală , motocicletor fără ataș , bicicliștilor ( chiar si mopedelor) dar mopede nu veti gasi in raspunsuri. E logic, doar nu stai 7 mii de ani după o căruță , sau după un biciclist care merge ft lent👹😂

replyRăspunde
TUDOR ANDREA14.10.2021, 05:27

???

replyRăspunde
Anonymous12.10.2020, 18:16

zero explicatie

replyRăspunde
Maria Suciu13.10.2020, 21:28

Explicatia se gaseste in Regulament - Articolul 118 (1) Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat: a) să se asigure că acela care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenţia începerii unei manevre similare şi că poate depăşi fără a pune în pericol sau fără a stânjeni circulaţia din sens opus; b) să semnalizeze intenţia de efectuare a depăşirii; c) să păstreze în timpul depăşirii o distanţă laterală suficienta faţă de vehiculul depăşit; d) să reintre pe banda sau în şirul de circulaţie iniţial după ce a semnalizat şi s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. (2) Se recomandă ca la depăşirea unei biciclete distanţa laterală să fie de minimum 1,5 m. Regulament - Articolul 119 Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat: a) să nu mărească viteza de deplasare; b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.

replyRăspunde
Anonymous22.10.2019, 12:01

1. Indicatorul "zice": depășirea INTERZISĂ, cu excepția motocicletelor fără ataș", DAR marcajul rutier NU INTERZICE DEPĂȘIREA! (CONTRADICȚIE, DECI, între marcaje, fără susținerea unor marcaje temporare) 2. Orice autovehicul încadrat pe o bandă pe sens poate și are voie să ocupe banda respectivă după nevoia proprie, CU PRIORITATE față de cel pe care îl precede, atâta timp cât nu încalcă și nu forțează ceilalți participanți la trafic la încălcarea vreunei reguli de circulație. 3. Întrucât niciunul dintre cei doi participanți la trafic nu generează pericol pentru el însuși sau pentru celălalt participant la trafic, și în situația de față nu există prevedere legală care să pedepsească vreuna din acțiunile celor doi, consider că ambii circulă corect.

replyRăspunde
Andrei Ciceu25.10.2019, 13:40

Marcajul din imagine permite încălcarea lui (în cazul depășirii unei motociclete fără ataș), dacă marcajul era format dintr-o linie continuă, nu era permisă încălcarea acestuia. De asemenea, conform Art. 119 Regulament aplicare OUG 195/2002: Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat: a) să nu mărească viteza de deplasare; b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.

replyRăspunde
LUCICA OANA MAZURU06.06.2019, 15:12

atunci indicatorul pentru cine e valabil?,,daca depasire interzisa ,,motociclistul e aproape de axul drumului ,,masina depaseste ,,dc varianta b?

replyRăspunde
Andrei Ciceu07.06.2019, 06:36

Indicatorul din imagine semnifică „Depășirea autovehiculelor, cu excepția motocicletelor fără ataș, interzisă”, așadar în situația de mai sus autoturismul efectuează corect depășirea. Conducătorul motocicletei este cel care nu circulă regulamentar deoarece se deplasază aproape de axul drumului. În momentul depășirii conducătorii de vehicule care urmează să fie depășiți sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea dreaptă a drumului sau a benzii pe care se deplasează.

replyRăspunde
Anonymous06.06.2019, 13:58

de ce numai raspunsul B este corect pe cand si atovehicolul a incalcat deoarece are semnul de depasire interzisa

replyRăspunde
Anonymous26.04.2019, 11:56

nu se vede imaginea...

replyRăspunde
Andrei Ciceu02.05.2019, 07:24

S-a facut un update la aplicatie. Acum ar trebui sa se vasa. Te rog sa ne contactezi pe chat in caz contrar. :)

replyRăspunde
Anonymous30.04.2019, 12:04

da se vede da na ast e

replyRăspunde