La a doua ședință de condus am pornit din același loc, de care spuneam în articolul anterior. M-am pregătit de plecare, am reglat scaunul, oglinzile, mi-am pus centura și am pornit motorul. Am ieșit din parcare și am luat-o spre periferia orașului.
A doua ședință de condus- Prin afara orașului
A fost mai greu până ce am ieșit din oraș, cu sensurile giratorii și intersecțiile, dar odată ce am scăpat de ele, totul a devenit mult mai simplu. A fost o tură de condus chiar relaxantă: un drum întins, destul de liber (din când în când te mai întâlneai cu câte o mașină), cu un peisaj frumos. Scopul principal al acestei ședințe a fost să mă obișnuiesc cu mașina și cu schimbatul treptelor de viteză. În cea mai mare partea a timpului a mers în treapta a-3-a (cu o viteză în jur de 50-60 km/h).

De asemenea, am învățat cum să controlez mașina în viraje și la coborâre. Sfaturile pe care le-am primit sunt acestea:
Viraje
În cazul curbelor mai strânse, înainte de a intra în viraj, ia piciorul de pe accelerație pentru a reduce viteza (dacă e necesar atinge ușor și pedala de frână) și învârte volanul spre direcție curbei (ia-ți ca reper marcajul de pe asfalt). Pe la jumătatea virajului începe să accelerezi din nou. Vezi mai multe informații despre viraje, în acest video.
Coborârea și virajele în pantă
La coborâre, mașina tinde să prindă viteză, iar dacă panta este abruptă vei prinde o viteză destul de mare. Așadar, pentru a putea controla autovehiculul, ia piciorul de pe accelerație și apasă foarte ușor frâna, până ajungi la o viteză potrivită, la care poți efectua virajele și celelalte manevrele în siguranță. Dacă mașina încetinește prea tare, ridică ușor piciorul de pe frână. Vei observa că viteza de deplasare va crește din nou, chiar și fără să accelerezi.
Spre deosebire, în rampă, trebuie să accelerezi puțin mai tare pentru a rămâne la o viteză constantă.
Cred că o ședință de condus prin afara orașului ajută mult la început. În primul rând eviți stresul, care e și mai mare având în vedere că ești începător, cu aglomerația din oraș, intersecții, sensuri giratorii, încadrări pe benzi etc. Și cel mai important, te ajută să te obșinuiești cu poziția de șofer. Îți dă încredere în tine și te face să îți dai seama că ești capabil să conduci. Un sfat util, încearcă să îți dai timp pentru a te obișnui cu șofatul și cu toate manevrele pe care trebuie să le faci, va fi din ce în ce mai ușor.
Citește și despre următoarea ședință de condus, Ia situația așa cum e!